Amanda Hylland Spjeldnæs, som er leder i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, vil invitere Ola Svenneby, lederen i Unge Høyre, på kurs i antirasisme.

Spjeldnæs skriver følgende i Dagsavisen:

«Når Ola Svenneby, lederen i Unge Høyre, snakker om innvandringsstopp, sender han ut signaler om at innvandring er noe negativt og at innvandrere ikke passer inn i Norge. Som Simen Bondevik påpeker i et leserinnlegg i Dagsavisen, er innvandring og mangfold faktisk en styrke for det norske samfunnet.»

Hun mener at Svennebys forslag om innvandringsstopp både er uansvarlig og uforsvarlig, og at det også kan skape rasistiske undertoner.

«Selv om Svennebys intensjon kanskje ikke er å diskriminere, ser vi at slike uttalelser får konsekvenser i form av hatefulle ytringer i diverse kommentarfelt. Som leder for et stort ungdomsparti, bør Svenneby også være bevisst på hvordan hans ord påvirker debatten», skriver Spjeldnæs, som legger til at hun for tiden er «frivillig med flyktninger i Libanon».

Listhaug støtter Unge Høyre-lederens forslag om innvandrings­stopp

Lederen i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom vil ikke direkte beskylde Svenneby for å være rasist, men heller at han mangler kulturforståelse.

«Vi anklager ikke Svenneby for rasisme, men tror at han kanskje mangler kulturforståelse og at han bruker noen få enkelthendelser, som verken han eller vi vet bakgrunnen for, til å skape et skrekkbilde av kulturkonflikter», skriver hun.

Spjeldnæs gir oss så en forklaring på hva en antirasist er, og hvordan man ikke nødvendigvis er en rasist.

«Det å være antirasist handler om mer enn bare å unngå å være rasist. Det handler om å handle aktivt når man ser, hører eller føler på rasisme. Det er også viktig å påpeke at man ikke er en rasist bare fordi man har sagt noe rasistisk, så lenge man lærer av feilene sine til neste gang», skriver hun og legger til:

«I Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom jobber vi aktivt for antirasisme og inkludering. Vi ønsker oss et samfunn preget av økt forståelse, åpenhet og respekt for mennesker fra ulike land og kulturer.»

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.


 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.