Dagsavisen reagerer kraftig på Unge Høyres leder Ola Svennebys ønske om full innvandringsstopp til Norge.

I en leder skriver avisen at Svenneby med sitt utspill går mot eget partis ønske om et «fritt, mangfoldig og åpent samfunn».

Unge Høyre-lederen foreslår å begrense muligheten for familiegjenforening og mener at antall kvoteflyktninger skal settes til null.

Utspillet kommer i kjølvannet av debatten om håndhilsing på en Oslo-skole, og en redaksjonell sak i Aftenposten om kulturforskjeller i skoler i Groruddalen.

Dagsavisen mener at Svenneby maler et skrekkbilde av «et samfunn som kommer til å falle fra hverandre», siden han foreslår at Norge bør ta en «lang pause» fra innvandringen.

«Forslaget fra Unge Høyres leder virker spontant og lite gjennomtenkt. De fleste ansvarlige politikere erkjenner at Norge, i likhet med flere andre land, har utfordringer knyttet til innvandring og integrering», skriver Dagsavisen.

Leder av Unge Høyre ber om innvandringsstopp

Avisen, som tidligere var eid av Arbeiderpartiet, mener at dette må løses med politikk – ikke populistiske utspill.

«Oslo kommune har allerede et vedtak om bosettingsstopp av flyktninger i bydeler med høy andel innvandrere, som i Groruddalen og Søndre Nordstrand. Byrådet i Oslo, og den rødgrønne regjeringen, jobber aktivt for å bygge ned forskjellene i både hovedstaden og nasjonalt», skriver avisen i sin leder.

De mener videre at Svenneby med sitt utspill «ikke bidrar konstruktivt til debatten, men heller undergraver FN-systemet og menneskerettighetene, i tillegg til å være både usolidarisk og uansvarlig».

«Forslaget om full innvandringsstopp bør derfor få varsellampene til å blinke hos alle som tror på «et fritt, mangfoldig og åpent samfunn», advarer Dagsavisen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.