Ola Svenneby, leder i Unge Høyre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Lederen i Unge Høyre, Ola Svenneby, har fått kritikk for en kommentar etter skolevalget om at generasjon Greta Thunberg er død. Nå slår han retrett.

Unge Høyre- leder Ola Svenneby ble glad og entusiastisk over Høyre fremgang i skolevalget. Han la heller ikke skjul på at han likte den kraftige tilbakegangen for MDG.

Høyresiden ble den store vinneren i årets skolevalg, med 21,9 prosent til Høyre og 19,5 prosent til Fremskrittspartiet, melder NTB.

I den forbindelse utbrøt Svenneby:

– Jeg tror vi kan erklære generasjon Greta Thunberg død, sa en euforisk Svenneby til NRK.

Nå legger han seg temmelig flat, etter å ha fått kritikk fra en del hold på venstresiden. Ikke minst har MDGs Eivind Trædal gått hardt ut i sosiale medier, og kaller Svenneby en dårlig vinner.

– Både form, formidling og timing ble gal i år. Tar selvkritikk på det. I tillegg til at budskapet verken kom fram eller var nyansert nok for mange, skriver Svenneby i en tråd på X/Twitter.

Tidligere SV-leder Audun Lysbakken var en av dem som reagerte sterkest:

– Herregud. At antiklima har blitt en mobiliseringssak for høyresiden midt i klimakrisen er ganske vilt, skrev Lysbakken på X/Twitter.

I X-tråden forklarer Svenneby seg nå om budskapet sitt, og hevder det mest var ment som et oppgjør mot medienes forsøk på å fremstille de unge som en eneste stor skare av MDG-tilhengere:

– Min kommentar – om enn hvor uelegant – handler om hvordan en stor andel unge har følt seg galt fremstilt og ikke har fått sine verdier og saker godt nok representert i blant annet mediene. Der alle unge helst har skullet være radikale, aktivistiske og ultra-progressive, skriver han.

– Man ser det jo på Twitter i dag. Flere ytrer nærmest en sorg over at dagens unge ikke stemmer på MDG.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.