Unge Høyre-leder Ola Svenneby måtte gå canossagang til studioene onsdag og be om unnskyldning for at han sa at Greta Thunberg-generasjonen var død. Det var majestetsforbrytelse i medienes øyne.

Dagsrevy-anker Tom Nilssen måtte likevel gi Svenneby en pille: – Har du ikke virket polariserende?

NRK og mediene skal alltid ha siste stikk. Men de som ser på, vil over tid reagere. Hvorfor skal det være sånn? Det er det samme som å spille med merkede kort.

Alle fylkesledere støttet Svenneby. Mediene forsøkte skape inntrykk av at han hadde tråkket i salaten. Det motsatte synes å være tilfelle. Han har hengt bjella på katten.

Svenneby virker smart nok til å kunne gjøre akkurat det lille tilbaketoget som trengs, samtidig som han får frem at han ikke angrer noe som helst. Thunberg bare falt ned i hodet hans der og da.

Hvis Unge Høyre klarer å ale opp en ny generasjon tillitsmenn som har gjennomskuet venstresidens manipulering, kan de se lyst på fremtiden. Folk klarer ikke bullshit i det lange løp.

Det kan nok by på problemer for Erna. Hun ser for seg en ny epoke som statsminister. Men det kan være ting på vei som rokker ved troen på at alt skal gå hennes vei. Vi har på følelsen at mange av de unge ikke reservasjonsløst er pro-EU, pro-Biden og pro-krig.

Det pågår en stor vestlig borgerkrig, og det nytter ikke å stikke hodet i sanden.

Årets skolevalg var den mest gledelige nyheten på lang tid. Vi vet at mange av våre lesere er unge, men de er forsiktige med å legge igjen spor. Denne sensurmaskinen er mediene nøye med å unngå å omtale. Document leverer råmateriale til at de unge kan gjøre seg opp sin egen mening, og dét skal vi fortsette med.

Svenneby skulle deltatt i Politisk kvarter mot Grønn Ungdom. I stedet fikk vi høre Magnus Marsdal fra Manifest, som forklarte hvordan høyresiden manipulerer ungdommen med sosiale medier.

AUF har 700 følgere på TikTok, FpU har 25.000. Venstresiden kan aldri innrømme at det har noe med ideer og budskap å gjøre. De er ute av stand til selvkritikk, og det blir deres bane.

Vi i Document er oppglødd over tegn på at ungdommen våkner, i betydningen solid bakgrunn for egne meninger. Forutsetningen for det er balanserte synspunkt, ulike perspektiv. Hvis det kun er ett perspektiv, vil man bli enøyd. Det er dette ungdommen reagerer på.

 

Hvis du ønsker at Norge skal ha et slikt medium, må du abonnere på Document. Du er allerede tvangsinnmeldt i NRK.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.