Thor Gjermund Eriksen lar en gjeng i Satiriks få leke seg som de vil. Antisemittiske ablegøyer er OK. At en videosnutt med «jødesvin» har ligget ute i lang tid, sier mye om NRK og norske medier.

Antisemittisme er OK i det nye Norge. Det har vi visst lenge, men nå tyter det ut i hverdagen.

Den lille Scrabble-sntten er på 1.14 minutter: En gammel hvithåret mann spiller et ordspill med en ung nerdtype i en park. Den gamle hvite mannen har jødisk kalott på hodet, hvilket ikke etterlater noen tvil om hva han er.

Den gamle spør motparten om han ikke snart har tenkt å svare. Eller er det slik at du ikke klarer? Du kan godt gi deg, sier den gamle.

Den unge mannen har et merkelig fortvilet blikk. Det er noe som han ikke kan si. Hva er det? Svaret får vi raskt. Han sitter med et ord foran seg som han har laget, men som han ikke vet om han kan legge opp. Derfor sitter han og ser opp på jøden.

Kameraet ser ordet, men jøden ser det ikke. Hans replikk virker selvødeleggende og seeren ler på jødens bekostning: Ungdommen har klart å lage det «smarte» ordet som «slår meg nå», og det er et gammelt skittent ord.

Satiriks synes det er morsomt å stikke kniven i en jøde uten at han forstår det selv. Det er ingen jevnbyrdighet i denne situasjonen. Jøden er ikke klar over at han henges ut.

Dette er ikke en off-off-Broadway- vits fra en standup-komiker som beveger seg på kanten i mange sammenhenger. Det er store feite NRK som lar ungdommene i Satiriks dra en jøde i skjegget og dukke ham.

Det har selvsagt en kontekst: NRK er spydspissen i å la muslimer få en fremskutt plass i offentligheten. At en slik «vits» blir liggende uimotsagt bekreter det vi lenge har sett: Venstresidens anti-sionisme kjenner seg igjen i islams antisemittisme. Antisemittismen blir noe som binder dem sammen, også som partners in crime.

Denne dreiningen gjelder store deler av mediene.

Hvis en slik «vits» skulle vært en vits, dvs ufarlig, måtte norsk offentlighet hatt en helt annen takhøyde. Men i et land der myndighetene vedtar den ene forordning etter den andre mot hatefull tale og drar folk for retten for noe de har sagt i fylla eller på facebook  – får en slik «vits» en helt annen retning: Den sier at du vil bli straffet for å snakke stygt om de beskyttede «minoriteter» – muslimer – som ikke lenger er en minoritet, homofile, svarte, transer og lesbiske.

Ved å tillate en slik «vits» som NRK gjør, viser statskanalen at det er lov å si hva som helst om jøder, selv lavpannete sjikanerende uttrykk.

Det signaliserer et budskap, som jøder av erfaring vet å dra kjensel på: -Jøder tilhører ikke en beskyttet minoritet. De er fritt vilt.

 

Document er en av få medier som ser antisemittisme som et faretegn.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.