Ola Svenneby, leder i Unge Høyre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Det har kommet inn over 600 klager etter fredagens «Nytt på Nytt»-sending på NRK, hvor det ble vitset om krigen mellom Israel og Hamas.

I fredagens «Nytt på Nytt»-sending i NRK ble uvanlig nok fortalt vitser som ikke var venstrevridde.

For denne gangen var den frittalende Unge Høyre-lederen Ola Svenneby til stede, og han var ikke nådig overfor terrorgruppen Hamas.

NTB melder om saken.

Blant annet sa Unge Høyre-leder Svenneby dette:

– På den ene siden har du Midtøstens eneste demokrati, som har frie valg, liberal alkoholpolitikk, homoklubber og masse annet fælt.

På den andre siden har du et erkereligiøst terrorregime som halshugger barn og slakter uskyldige ungdommer på en festival. For mange er det et vanskelig valg.

Dette er for mange en temmelig presis og treffende beskrivelse av de to parter i den pågående krigen.

Men det ble hard kost for en del av NRKs benstrevridde, Hamassympatiserende og Israelhatende seere.

Samfunnsdebattant Eddie Whyte skrev i en kommentar i Dagsavisen at humoren var smakløs og uakseptabel.

Samtidig gikk Vårt Land-kommentator Emil Erstad ut i forsvar mot humoren og Ola Svenneby.

Også flere av de andre vitsene i programmet omhandlet krigen mellom Israel og Hamas. Dette har skapt flere reaksjoner, etter sendingen  har det så langt totalt kommet over 600 klager.

Det bekrefter rådssekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til Medier24.

Det er ikke opplyst hvor mange som var rettet mot Svennebys vits, og hvor mange som dreier seg om andre innslag i samme program.

Vanligvis handler det meste av klagene på NRKs dekning av Midtøsten om at er ensidig negativt innstilt mot Israel, og tilsvarende positive til alt som har med palestinerne å gjøre.

Journalister som Sidsel Wold, Odd Karsten Tveit og i senere tid Yama Wolasmal har sørget for å plante et slikt inntrykk.

Før denne siste «Nytt på Nytt»-sendingen har NRK mottatt 315 klager på dekningen av krigen mellom Israel og Hamas, opplyser Skarrud.

Les også: 

Gaza, Berlin og NRK

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.