NRK-huset på Marienlyst i Oslo. Foto: Erik Johansen / NTB

Kringkastingsrådet har i 2023 fått over dobbelt så mange klager som i forrige rekordår i 2017. Manglende dekning av Acer-saken  i Høyesterett troner øverst.

I 2023 har Kringkastingsrådet har mottatt 16.744 henvendelser.

Det er em kraftig økning, og over dobbelt så mange som i tidligere år med mange klager, opplyser NTB.

– Dette er et år som overgår alle andre, og det er mer enn dobbelt så mange henvendelser som det forrige rekordåret 2017, sier rådgiver Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til Medier24.

Seerne og lytterne er rett og slett mer misfornøyde enn noensinne med det redaksjonelle produktet NRK leverer for de ca. 6 milliardene institusjonen får fra fellesskapet.

ACER-frustrasjon i befolkningen.

Det er særlig én sak som peker seg ut i klagebunkene:

Manglende dekning av Acer i Høyesterett er den mest innklagede saken noensinne, med 6.640 klager. Her er folk oppgitt over at både NRK og andre medier i påfallende liten grad omtalte denne svært viktige og på mange måter betente saken, en sak som handlet om å oppgi norsk suverenitet på viktige områder knyttet til energiforsyningen.

Se også artikkel under.

Podkasten Sophie & Fetisha har fått 4.600 klager i 2023. På tredjeplass er dekning av krig i Midtøsten, med 1.800 klager fordelt på NRK Nyheter og humorprogrammet Nytt på Nytt.

Kringkastingsrådet er NRKs rådgivende organ, med oppgave å drøfte og uttale seg om NRKs programvirksomhet.

Mange vil påpeke at de mange klagene stort sett har én ting til felles: De får få eller ingen konsekvenser for driften av NRK.

Les også: 

ACER 4 – krev folkeavstemning!

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.