NRK-huset på Marienlyst i Oslo. Foto: Erik Johansen / NTB 

Det siste døgnet har Kringkastingsrådet mottatt 700 klager på nærmest fraværende NRK-dekning av «Nei til EU» sitt Acer-søksmål av staten. Antall klager var fredag oppe i 1400.

Acer  er et hett tema i norsk energidebatt. Men for statskanalen NRK er det et ikke-tema, om man skal tro de mange klagerne som nå sier sin mening om dekningen av saken.

Nå renner det inn med klager til NRK over den temmelig tynne dekningen NRK gir Acer-saken. Nå har antall klager doblet seg fra torsdag til fredag, skriver Kampanje.

Klagene kommer altså som en følge av statskanalens manglende dekning av Nei til EU sitt Acer-søksmål av staten, et søksmål som nå er oppe i Høyesterett.

NTB melder om saken.

Organisasjonen «Nei til EU» mener at Stortinget ikke kan avgi suverenitet til EU på den måten de gjorde i 2018. Med pakken ble Norge også med i Acer, energibyrået som skal sørge for at reglene for kraftutveksling mellom landene i Europa overholdes.

Organisasjonen Nei til EU fikk ikke medhold i Oslo tingrett. Lagmannsretten forkastet anken fra Nei til EU, men ga organisasjonen rett til å anke spørsmålet til Høyesterett.

Nå skal Høyesterett ta stilling til spørsmålet om et alminnelig flertall i Stortinget skal kunne vedta EUs tredje energipakke.

Til tross for at dette er en nokså stor og sentral sak i norsk politikk, har NRK valgt å nærmest overse den, ifølge Nei til EU.

Innbakt i denne saken Nei til EU- har reist, ligger en grunnleggende kritikk mot den rådende energipolitikken de store partiene står for. NRK har her valgt å gjøre seg selv til en aktør i debatten, og utestenge stemmer som er kritiske til nåværende, offisiell energipolitikk.

Mange venter også i spenning på hvordan Høyesterett vil håndtere saken. Vil man våge å opponere mot makten i storting og regjering?

Les også: 

Slaget om Acer starter i Høyesterett

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.