Leder i Unge Høyre, Ola Svenneby. Foto: Terje Pedersen / NTB

Unge Høyre-leder Ola Svenneby mener Høyre bør gå inn for et totalforbud mot den populære appen TikTok i Norge.

TikTok-appen er i økende grad politisk omstridt, da mange frykter den kan bli et redskap for kinesisk spionasje og overvåkning.

Unge Høyre-leder Ola Svenneby mener Høyre nå bør gå inn for at appen forbys i Norge, da han ser den som et økende sikkerhetsproblem.

NTB melder om saken.

Svenneby ser TikTok som en så stor trussel at han er overbevist om at appen snart kommer til å fjernes fra en rekke vestlige land. Han ser ingen grunn til at Norge skal være blant de siste til å gjøre dette.

– Jeg er sikker på at TikTok vil bli forbudt. Det er kun et spørsmål om når, sier Svenneby til E24.

Han leder programkomiteen i Unge Høyre, som nå jobber med å meisle ut et nytt program som skal vedtas i juni. Svenneby begrunner et forbud med at TikTok kan utgjøre en trussel mot nasjonal sikkerhet.

Pekefingeren rettes mot det kinesiske regimet. Svenneby er skeptisk til hva slags hensikter man kan ha i Beijing:

– Det er kjent at kinesiske myndigheter har stor innflytelse og aktivt bruker teknologi til å påvirke opinionen, sier Svenneby.

Han legger til:

– Vi ville aldri tillatt at Sovjet hadde eierskap til den fremste plattformen for å påvirke mentaliteten til unge i Vesten, legger han til.

I USA har dette vært en tema i lengre tid.

Et stort flertall i Representantenes hus i USA har stemt for et krav om at kinesiske eiere av TikTok må selge seg ut av appen. Hvis dette ikke skjer i løpet av et halvt år, vil TikTok i praksis bli forbudt i USA, i henhold til forslaget.

Selv om det nå er vedtatt i Representantenes hus, er det usikkert om det får flertall i Senatet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Svenneby sier han ikke har et svar på hvordan et forbud skal la seg gjennomføre i praksis. Han tror imidlertid at det vil kunne bli enklere å gjennomføre dersom EU-landene slutter seg til et forbud.

Document har omtalt TikTok-problematikken i flere saker, se artikkel under.

Les også: 

Biden har et problem: TikTok

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.