Slovakias svar på USAs Anthony Fauci og Norges Espen Rostrup Nakstad – landets fremste talsmann for covid-vaksiner, doktor Vladimír Krčméry, er død. Dødsfallet kom plutselig og totalt uventet. 

Krčméry var en internasjonalt anerkjent videnskapsmann, lege og epidemiolog. Han var kjent som Slovakias førende epidemiolog og nasjonens fremste vaksine- og «covid-talsmann». 

Hjertet bare stoppet

Epidemiologen var første slovaker som ble «vaksinert» mot covid i desember 2020 og i offentligheten har han laget mye blest om vaksinasjonen.

62 år gammel døde den ellers friske legen plutselig 20. desember. Media spredte påstanden om at han døde av lungebetennelse, men familien avslørte at den faktiske dødsårsaken ifølge obduksjonen, var hjerteinfarkt (myokardinfarkt).

Tvangspreget propaganda  

Krčméry beskrives som et hovedansikt bak covid-vaksinasjonskampanjen. Slovakias statsminister Eduard Heger skrev på Facebook at Krčméry sto i frontlinjen for helsearbeiderne under covid-pandemien: 

– Fast besluttet på å beseire pandemien. Vi klarte det, professor. Hvil i fred, min kjære venn!


Bare 46 prosent av slovakerne er blitt «vaksinert» minst én gang. Krčmérys tvangspregede propaganda for vaksinen ble ikke godt mottatt av innbyggerne og MSN har rapportert om trusler mot legen. Den mest omtalte episoden var da demonstranter samlet seg foran hans hus.

Vaksinasjonsaktivist

Slovakiske politikere beskriver Krčméry som et godt menneske som reddet mange liv, men på sosiale medier har fremdeles mange tungt for å svelge hans vaksinasjonsaktivisme.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.