Julie Baroni-Cavalcabo (1813-1887) var født og oppvokst i Lviv, der hun også fikk sin musikalske utdannelse av ingen ringere enn Franz Xaver Mozart. Hun komponerte for det meste kammermusikk, blant annet en rekke romanser. Die Bleicherin Nachtlied har tekst av Robert Reinick og er hentet fra samlingen Drei deutsche Lieder, op. 10. Vi hører Julija Tkatsjenko akkompagnert av Antonij Barysjevskyi i et opptak fra den ukrainske musikkfestivalen MozArt, som fant sted i Salzburg i fjor sommer. Vanligvis arrangeres festivalen i Lviv, men østerrikerne ga den et midlertidig hjem grunnet den russiske invasjonen. (Takk til Arcil og Roy for tips!)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.