Tidlig på 1900-tallet vedtok California retten til å foreslå folkeavstemninger om viktige spørsmål. Folket skulle avgjøre, folkestyret ble manifestert. I 2022 forsøker myndighetene å ta livet av folkedemokratiet for å tilfredsstille sosialistiske dogmer.

California har innført en ny lov som skal gjelde fra 1. januar 2023, som krever minstelønn for ansatte i fast food-restauranter.

The law creates a state council to dictate wages, working conditions and benefits, among other things, for fast-food workers who aren’t unionized. The law is intended to coerce fast-food franchises to surrender to the Service Employees International Union (SEIU).

Eiere av de pårørte bedriftene har gått sammen, og dannet en organisasjon med navnet Save Local Restaurants (SLR), som har samlet inn over en million underskrifter for at saken skal avgjøres gjennom folkeavstemning.

Dette er langt flere underskrifter enn kravet, som ligger i området 600.000.

Allikevel har Demokratene i California bestemt at loven skal iverksettes fra i dag, selv om saken skal avgjøres gjennom en folkeavstemning senere. Dette er første gangen siden 1911 at en lov blir vedtatt innført til tross for at det er avgjort at folket skal få si hva de mener i valgurnene.

Bedrifter som ikke tilpasser seg kravet om en minstelønn på 22 dollar risikerer å bli ruinerte gjennom søksmål og straffer, på bakgrunn av en lov som trolig vil bli nedstemt av statens øverste demokratiske enhet, altså folket.

Loven åpner også for at arbeidere kan saksøke arbeidsgiver for både lav lønn, manglende frynsegoder og kostnader til advokater.

Fagforeningslederen Mary Kay Henry mener at kravet om folkeavstemningen er «ingenting mer enn et tynt tilslørt forsøk på å tvinge mer enn en halv million fastfoodarbeidere til taushet i California og skremme arbeidere overalt fra å kreve en plass ved bordet».

Men også de som jobber i fast food-restauranter har stemmerett. Så hvem er det som forsøker å tvinge folket til taushet?

California er i ferd med å bli et symbol på hvilken retning Demokratene gjennom sin politikk forsøker å påtvinge hele USA.

Målet med å innføre loven om folkeavstemninger i 1911 var å reservere retten «til folket makten til å dømme over lovgivers handlinger og forhindre at upassende tiltak trer i kraft».

Politikere, særlig de som lener seg mot woke-venstre, kan ikke tolerere at det foraktelige folket protesterer mot politiske vedtak. Folket forstår tross alt ingenting, slik Støre og også Tone Brenna sier.

Demokratenes opptreden i denne saken kan få store konsekvenser for andre folkeavstemninger. Nylig ble det bestemt at en ny lov som vil forby olje- og gassbrønner i en stor del av staten skal avgjøres av folket.

Demokrater kan bevisst vedta et lovforslag sent i den lovgivende kalenderen for å begrense motstandernes evne til å stoppe dem fra å tre i kraft. Klimahysteriet trumfer som kjent folkets ønsker om muligheten til å leve et godt liv.

Bedrifter tvinges til å følge en midlertidig lov som egentlig ikke er demokratisk vedtatt ennå, ellers risikerer de store økonomiske belastninger.

Businesses would have to temporarily comply even though the laws may be later suspended once signatures are verified and eventually overturned by voters.

En delstatsdommer utstedte fredag ​​en ordre som forbyr håndhevelse av den midlertidige loven om minstelønn inntil en høring skal avholdes om to uker.

Men skriften på veggen er overtydelig. Det er ikke vanskelig å forstå at så mange bedrifter og mennesker stemmer med føttene ved å forlate California.

California bytter ut produktive og skattebetalende mennesker med uteliggere og migranter som ikke kan språket.

I Norge rømmer milliardærene fra skattetyranniet, og snart følger vanlige og høytlønnede folk med mulighet for hjemmekontor etter. Norge skal reddes av subsidier, sosial rettferdighet, LGBTQ-rettigheter og multikultur. Så skal vi, ifølge Støre, leve av å «redde klimaet».

Ingen står igjen for å betale regningene.

Democracy Dies in California

Les også:

California vurderer å betale erstatning til etterkommere av slaver delstaten aldri har hatt

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.