Asylstrømmen til EU har eksplodert. EU har registrert 790.000 asylsøknader i de tre første kvartalene, en økning på 54 prosent. Den reelle tilstrømmingen er mye større. Mange går under jorden. Leder av EUs asylbyrå (EUAA) Nina Gregori innrømmer at økningen er kommet for å bli. De fleste asylsøkerne er fra Afghanistan, Syria og Tyrkia.

Tyrkia er et trygt land, men Erdogan er glad for å skyve byrden over på EU. Tyrkerne ønsker ikke asylanter velkommen lenger.

Mellom januar og oktober i år mottok EU nesten 790.000 asylsøknader, noe som er en økning på 54 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Antallet var imidlertid lavere enn i 2015 og 2016, da hundretusener av asylsøkere fra blant annet Syria tok seg nordover i Europa via Balkan. (NTB)

Gregori setter sin lit til den lenge varslede innvandrings-og asylreformen i EU. Den skal komme i 2024. Men EU vil ha byrdefordeling og det ønsker ikke Polen og Ungarn. Situasjonen er like fastlåst: EU sentralt vil bosette hundretusener Midtøsten/Nordafrika-migranter i disse landene, noe de avslår av hensyn til sin egen kultur. EU sentralt har som mål å utvanne den nasjonale kulturen i Vest-Europa. I Sentral-Europa er minnene fra kommunismen for ferske.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.