Aboubakar Soumahoro (42) ble denne høsten valgt inn som medlem av Italias deputerkammer for partiet Grønt Europa, Den ivoriansk-fødte aktivisten suspenderte torsdag seg selv fra partiet, etter påstander om økonomisk fiffel og utnytting av ansatte i to kooperativer driftet av hans familie.

Italy’s only Black lawmaker suspended himself from his left-wing party on Thursday after his family was accused of mismanaging funds and exploiting staff at two associations meant to help immigrants.

The growing scandal has dealt a severe political blow to Aboubakar Soumahoro, Italy’s best-known activist for migrants’ rights who only entered parliament last month after winning a seat in a national election for his Green and Left party.

Soumahoro has denied any personal wrongdoing and neither his wife nor his mother-in-law have been formally charged over allegations that they failed to pay workers and siphoned off funds at two cooperatives they managed.

Italias eneste svarte lovgiver suspenderte seg fra sin venstreorienterte parti torsdag etter at familien ble beskyldt for å ha forvaltet midler og utnyttet ansatte ved to foreninger ment å hjelpe innvandrere.

Den voksende skandalen har resultert i et alvorlig politisk slag for Aboubakar Soumahoro, Italias mest kjente aktivist for migranters rettigheter, som kom inn i parlamentet forrige måned, etter å ha vunnet et sete for sitt grønne venstreparti.

Soumahoro har nektet for å ha gjort noe galt, og hverken hans kone eller hans svigermor er formelt siktet for påstander om at de ikke klarte å betale arbeidere og forsynte seg av midler til to kooperativer de administrerte. (Reuters)

Soumahoro ble født i Elfenbenskysten, og kom til Italia som migrant i 1999. I løpet av årene arbeidet han i åkrene og jobbet på en bensinstasjon, før han fikk italiensk statsborgerskap og ble en fremtredende fagforeningsaktivist som kjempet for migranters rettigheter.

En tidligere folkevalgt for Grønt Europa er ikke imponert over standarden på familiens mottakssenter utenfor Roma.

«I wouldn’t have put dogs in that centre,» Elena Fattori, a former Green and Left lawmaker, said after visiting one of the residencies managed by the Karibu association outside Rome.

– Jeg ville ikke ha plassert hunder på det senteret, sa Elena Fattori, en lovgiver for Grønt Europa, etter å ha besøkt et av sentrene som administreres av Karibu Cooperativa utenfor Roma. (Reuters)

Migrant politician has rocky start in Italian parliament (Reuters)

Les også:

Norske Ocean Viking skaper mer splid i EU

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp julegavene fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.