Demokratene beklaget gjeninnføringen av Trumps Twitter-konto i løpet av helgen.

Representanten Adam Schiff gikk lengst, og kalte det «en forferdelig feil», skriver New York Daily News.

– Som vi viste i høringene 6. januar, brukte presidenten den plattformen for å oppfordre til angrepet på Capitol. Hans kommentarer om visepresidenten – hans egen visepresident – satte Mike Pences liv i fare, sa Schiff søndag på NBC-programmet «Meet the Press».

Etter at det forrige regimet på Twitter stengte Trump ute, så kunngjorde Elon Musk lørdag at han var velkommen tilbake.

Milliardæren indikerte at han bygde sin avgjørelse på resultatene av en Twitter-måling. Dette mener Schiff strider mot det Musk tidligere har sagt, nemlig at han hadde lovet å nøye vurdere om han skulle slippe den tidligere presidenten til igjen.

– Det understreker bare hvor uberegnelig ledelsen til Twitter er under Musk, men også sikkerhetsbekymringene, sa kongressmedlemmet.

Han viste til at ansatte som steller med sikkerhet i Twitter, forlater selskapet, og stilte spørsmål ved hva det kan bety for beskyttelsen av amerikaneres private opplysninger.

Musk slipper Trump inn igjen på Twitter

Republikanerne har feiret Musks beslutning, selv om Trump inntil søndag ettermiddag ennå ikke hadde gjenopptatt tvitringen.

– 2023 kommer til å bli veldig bra. 2024 vil bli enda bedre, tvitret Troy Nehls som er en av republikanernes folkevalgte fra Texas.

Justiskomiteen i Representantenes hus tvitret følgende melding til Donald Trump:

«Welcome back, @realDonaldTrump!»

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.