Russiske soldater overgir seg med en stridsvogn. Foto: YouTube.  

Ukrainas forsvarsminister oppfordrer russiske soldater til å desertere og overgi seg til Ukraina. Soldatene skal også ha blitt lovet penger for å ta med seg kjøretøy som stridsvogner og annet når de overgir seg.

Ukraina forsøker nå å svekke den russiske krigsinnsatsen ved å oppfordre russiske soldater til å overgi seg. Man lover god behandling og et trygt liv i Ukraina. Det skal til og med være snakk om utbetaling av pengesummer for å ta med seg kjøretøyer, som stridsvogner og annet.

– Dere kan fortsatt redde Russland fra tragedie og den russiske hæren fra ydmykelse, sier Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov på russisk i en video, adressert til de russiske okkupasjonsstyrkene, ifølge NTB- AFP.

– Vi garanterer liv, sikkerhet og rettferdighet for alle dem som nekter å kjempe. Og vi skal sørge for en domstol for dem som ga kriminelle ordrer, legger han til.

Forsvarsministeren ber russiske soldater tenke igjennom hva de er en del av.

– Dere er blitt lurt og sveket av Kreml, fortsetter Reznikov.

Han tar et oppgjør med forestillingene om at russiske soldater slåss mot  Nato-styrker.

– Det er lett for dem å fortelle dere at dere dør heroisk i kamp mot imaginære Nato-horder. Det er sant at Nato-land forsyner oss med våpen, men det er ukrainske soldater som slår dere med disse våpnene, sier den ukrainske forsvarsministeren.

Ukraina har distribuert flygeblad til russiske soldater der det fristes med å overgi seg, og få til dels store summer utbetalt for ta med seg kjøretøy som stridsvogner og annet. Det opplyses blant annet i denne filmen.

Her en film fra YouTube som skal vise at russiske soldater overgir seg, med sin intakte BMP-stridsvogn:

https://www.youtube.com/watch?v=FFQlbb613Pc

 

Slikt overgitt utstyr vil tas i bruk av ukrainske styrker, som fra før har trening i bruk av nettopp denne typen russisk materiell.

Forsvarsminister Reznikov gjør det klart at Ukraina vil gjøre alt for å gjenerobre områdene Russland har okkupert. Det inkluderer altså betaling for overgivelse.

Det foreligger ingen offisielle tall over hvor mange som skal ha desertert eller overgitt seg, fra noen av sidene.

Les også: 

Kadyrov: – Russland bør bruke atom­våpen i Ukraina

 

Ny bok fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.