Stofftilfanget vedrørende krigen i Ukraina er enormt og tildels svært uoversiktelig og uetterrettelig. Vi lager derfor en nyhetsstrøm som vil oppdateres kronologisk med kilder og tidspunkt. Større begivenheter vil postes separat.

 

  • 11:20: NTB: Ukraina hevder å ha drept 10.000 russiske soldater

Den ukrainske forsvarsledelsen hevder i en kunngjøring å ha drept rundt 10.000 russiske soldater og å ha skutt ned 39 kampfly og 40 helikoptre.

Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold, og ifølge Kreml har Russland mistet 498 soldater i Ukraina siden 24. februar.

Ukraina hevder også at landets styrker har uskadeliggjort 269 russiske stridsvogner, 105 artillerikanoner og over 400 militære kjøretøy. Heller ikke dette er bekreftet fra uavhengig hold.

 

  • 09:14 NTB: Ukrainere vender hjem for å kjempe

Over 66.224 ukrainske menn har reist hjem for å kjempe i krigen mot Russland, ifølge Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov.
– Så mange menn har hittil returnert fra utlandet for å forsvare landet sitt, skriver Reznikov i sosiale medier.

– Dette utgjør ytterligere tolv motiverte kampbrigader! Ukrainere, vi er uslåelige, skriver forsvarssjefen ifølge Reuters.

 

  • 08:33 NTB: PayPal stenger i Russland

Betalingstjenesten PayPal stenger sine tjenester i Russland med henvisning til «de rådende omstendigheter».
– Under de rådende omstendigheter innstiller vi PayPals tjenester i Russland, opplyser PayPals direktør Dan Schulman i en kunngjøring, gjengitt av Reuters.

Schulman understreker at PayPal slutter seg til verdenssamfunnets «fordømmelse av Russlands voldelige militære aggresjon i Ukraina».

 

  • 08:19 NTB: Oslo kommune gir 10 millioner i støtte til Ukraina

Oslo kommune gir 10 millioner kroner til Flyktninghjelpen i forbindelse med krigen i Ukraina.
– Krigen i Ukraina er en humanitær katastrofe. Ifølge FN har over 1 million mennesker flyktet til nabolandene den siste tiden, og tallet stiger for hver dag som går. Behovet for hjelp er stort, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Flyktninghjelpen er Norges største humanitære organisasjon og har vært til stede i Ukraina siden 2014.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.