Malmö-imamen Basem Mahmoud er siktet for hets mot «folkegrupp» etter å ha kommet med uttalelser om jøder.

I flere år har imam Basem Mahmoud spredt hatefulle budskap og forkynt antisemittiske synspunkter om jøder i en kjellermoske i Rosengård, Malmö. Under en preken hevdet han at «den vestlige verden styres av jøder» og at muslimer som samarbeider med jøder er «forrædere». Ifølge tiltalen forkynte Basem Mahmoud, på arabisk, at «jøder er avkom av aper og griser». 

Basem Mahmoud forsvarer seg med at han kun tar utgangspunkt i det som står i Koranen om jødene. Senere i avhør avviser han at han sa noe nedsettende om jøder. Senere i avhøret benekter han alt. 

Fra forundersøkelsen:

I ettertid benekter Basem Mahmoud sine uttalelser om at jøder er avkom av griser og aper.

– Jeg sa aldri det.

Videre i forundersøkelsen er det mulig å lese:

Under en preken i kjellermoskeen forteller Basem Mahmoud at muslimene som satt til bords med jøder ikke er ekte muslimer, og at deres moske ikke er en ekte moske, men faktisk en synagoge, et sted hvor man planlegger å konspirere mot de virkelige muslimene. Disse imamene står ved helvetes porter og ønsker kun å glede de vantro, hevder Basem Mahmoud, som også kaller seg Abu Hamza og Basem Dwekat. Basem Mahmoud mener den svenske regjeringen konspirerer mot muslimer.

– Disse imamene har fått staten og Sverige til å håne oss. De lyver og er bare ute etter penger, og svenskene vet at disse imamene er løgnere, men bruker dem fortsatt til sine egne formål.

Ved en fredagsbønn noen uker senereønsker Basem Mahmoud igjen å understreke hva han mener om jøder.

– Til alle tider er det de samme svikefulle skurkene som står i veien for de rettferdige. Alle vet at de vestlige landene styres av jøder. Jødene er deres herskere. Jødene er avkom av griser og aper. De er fiendtlige til muslimer.

 

Bevisene mot Basem Mahmoud er basert på uttalelsene han kom med i sine Youtube kanal.

I tillegg til å spre hat mot jøder, forkynner Basem Mahmoud at han ikke tror på Covid19. Imamen men at Covid19 er en konspirasjon som Vesten jobber med og som handler om å ville vaksinere muslimer for å kunne styre og kontrollere dem.

Bild: Skärmdump förundersökningen

Basem Mahmoud er også tvunget til å flytte fra lokalene der kjellermoskeen hans var etablert. Kontrakten er sagt opp av eiendomsselskapet MKB. 

Rettssaken mot Basem Mahmoud holdes i september. Malmö tingsrett B 2550-22

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.