32 prosent av tyskerne er enig i at tidligere forbundskansler Merkel offentlig skal be om unnskyldning for energipolitikken som førte til at tyskerne ble avhengig av russisk naturgass, ifølge en ny undersøkelse.

52 prosent av Alternativ for Tysklands tilhengere vil ha en unnskyldning fra den tidligere tyske lederen. Rundt en tredjedel av De Grønnes velgere støtter også en formell unnskyldning, melder tyske Bild.

Tyskland er i øyeblikket i krise ettersom rørledningen Nord Stream 1 har vært stengt på grunn av vedlikehold. Da den åpnet torsdag opererte den med rundt tredve prosents kapasitet.

Ifølge Bild har den tyske regjeringen satt et mål om 40 prosents kapasitet for at landet skal unngå gassmangel kommende vinter.

Donald Trump kritiserte i 2018 Merkels energipolitikk som gjorde landet avhengig av russiske gassforsyninger.

– Tyskland er fullstendig kontrollert av Russland – de vil få 60-70 prosent av energien sin og en ny rørledning … jeg tror ikke det er passende og det er en veldig dårlig ting for NATO … Jeg tror vi må snakke med Tyskland om det, sa Trump under en NATO-konferanse.

At Russland stenger gasstilførselen kan medføre alvorlig økonomisk skade for Tyskland. En rapport fra juni hevder at Tyskland kan tape så mye som 200 milliarder euro hvis tilførselen av russisk gass stoppes. Nasjonaløkonomien kan krympe med 12,7 prosent.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.