Gassforsyningen fra Russland til Tyskland blir stanset i ti dager på grunn av vedlikehold av Nord Stream 1-rørledningen i Østersjøen.

Det er den viktigste kilden til naturgass for Tyskland, og den blir fra mandag morgen stengt. Rørledningen skal etter planen åpnes igjen tidlig på morgenen 21. juli.

Tyske myndigheter frykter derimot en langvarig stans og er bekymret for at forsyningen ikke blir gjenopptatt på grunn av Russlands krigføring i Ukraina.

Tyskland og andre vestlige land har innført en rekke sanksjoner mot Russland i forsøket på å få en slutt på krigen. Mange land, blant dem Tyskland, er imidlertid avhengig av russisk gass. Moskva har stanset gassforsyningen til flere land i det som anses som et svar på sanksjonene.

Statseide Gazprom har allerede redusert gassleveransen betydelig gjennom den 1.200 kilometer lange rørledningen mellom Russland og Nord-Tyskland. Årsaken som oppgis er forsinkelser i vedlikeholdsarbeidet. Moskva hevder forsinkelsene skyldes de vestlige sanksjonene som er innført, noe som avvises blankt av Tysklands statsminister Olaf Scholz.

Kun 40 prosent av rørledningens kapasitet brukes. Det har ført til økte gasspriser, ifølge tyske myndigheter.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.