Angela Merkel har fridd til antiamerikanismen blant tyskere, mens hun har lagt seg tett opp til Kina. Folkets store hall, 24. mai 2018. Foto: Jason Lee/Reuters/Scanpix

Trump-administrasjonen advarer Europa om at den russiske gassledningen Nordstrøm 2 er et politisk våpen som vil øke avhengigheten av Russland. De samme medier og myndigheter som har spilt Russia collusion-kortet mot Trump, ignorerer at det er de selv som spiller Putin rett i hendene.

Tyskland har vært blant de fremste til å kritisere Trump, men velger selv å føre gassledningen i land på egen jord. Det er et dobbeltspill som er åpenbart for dem som vil se: Trump-fiendtlige land konspirer mot presidentens energi- og utenrikspolitikk.

Trumå har gjort USA energiuavhengig. Europa blir enda mer avhengig av Moskva. Blant dem som ikke liker dette, er Ungarn og Polen. De vet hva det betyr.

Ingenting av det Vest-Europa og Canada sier om Trump, Russland og energi stemmer. Alt er blitt del av en psykologisk krigføring mellom land som før ble kalt allierte.

USA advarer Europa om at Russland kan bruke gassrørledningen Nord Stream 2, som skal forsyne Europa med russisk gass, som et politisk verktøy.

– Rørledningen er ikke bare et økonomisk prosjekt, men også et politisk redskap som den russiske regjeringen bruker for å omgå Ukraina og splitte Europa, advarer USAs fungerende Tyskland-ambassadør, Robin Quinville, i et intervju med den tyske avisa Handelsblatt.

Byggingen av gassrørledningen har det siste året vært satt på pause som følge av amerikanske sanksjoner. Men etter planen skal byggingen komme i gang igjen denne helga.

Også Polen, Ukraina og de baltiske statene frykter at gassrørledningen kan gjøre EU-landene for avhengige av russisk gass. (NTB)

Merkels utenrikspolitikk har vært like katastrofal som Obamas: Forsvarsbudsjett på 1,38 prosent, klaging på USA fordi de trekker ut soldater, enten det er fra Afghanistan eller fra Syria, og lefling med Kina.

 

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.