Folk står i kø for å stemme ved det franske presidentvalget i Paris 10. april 2022. Foto: Lewis Joly / AP / NTB.

Emmanuel Macron og Marine Le Pen ser ut til å følge hverandre som skygger under første runde av det franske presidenvalget denne søndagen.

I henhold til en uoffisiell valgdagsmåling fra den belgiske TV-kanalen RTBF ligger begge an til 24 prosents oppslutning i første under, melder NTB.

Målingen er uoffisiell og RTBF skriver at tallene ikke er definitive. Den offisielle valgdagsmålingen kommer når stemmelokalene i Frankrike stenger klokka 20.

RTBF publiserte også i 2012 og 2017 tilsvarende målinger mens valget i nabolandet fortsatt pågikk. Begge ganger fikk målingen rett i hvem som endte opp som finalister, skriver nyhetsbyrået TT.

Jean-Luc Mélenchon gjør det ifølge målingen overraskende bra med en oppslutning på 19 prosent, noe som kan tyde på at venstreorienterte velgere har samlet seg om kandidaten som hadde best sjanser til å forhindre at Le Pen skulle gå videre til valgets andre runde.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.