En større russisk styrke som befinner seg i Bucha og Irpin nordvest for Kyiv, skal være avskåret og i ferd med å  bli helt omringet av ukrainske styrker.

Det var Roy Vega i Facebook-gruppen Norsk forsvarspolitikk som først meldte dette tirsdag kveld. I sin daglige kveldsoppdatering onsdag bekrefter britisk etterretning at ukrainske styrker nå er i stand til å omringe russiske tropper i Bucha og Irpin.

Ukraina øker presset på russiske styrker flere steder rundt Kyiv og har trolig klart å gjenerobre forstedene Makariv og Mosjtsjun, ifølge britisk etterretning:

  • Ukraina øker presset mot russiske styrker nord-øst for Kyiv. Russiske styrker i dette området mangler utstyr.
  • Ukrainske styrker utfører suksessfulle motangrep mot russiske stillinger i byer i utkanten av Kyiv, og har sannsynligvis tatt tilbake Makariv og Moschun. Det er realistisk at ukrainske styrker nå er i stand til å omringe russiske tropper i Bucha og Irpin.
  • Det er sannsynlig at vellykkede motangrep fra Ukraina vil forstyrre russiske styrkers forsøk på å reorganisere og fortsette offensiven mot Ukraina.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.