Elva Bakhmutka, som renner gjennom sentrum av den krigsherjede byen i Øst-Ukraina, utgjør nå frontlinjen, ifølge den daglige oppdateringen fra Storbritannias forsvarsdepartement på Twitter.

Det er den russiske leiesoldatgruppen Wagner som i løpet av de siste fire dagene har tatt kontroll over mesteparten av den østlige delen av Bakhmut, som ligger i Donetsk fylke.

I den ukrainsk-kontrollerte vestlige delen av byen har ukrainske styrker ødelagt viktige bruer over elva. Den renner gjennom åpent lende som er rundt 200 ganger 800 meter bredt, heter det i rapporten.

– De ukrainske enhetene er i stand til å skyte fra befestede bygninger i vest, og dette området er blitt en drapssone. Det gjør det trolig svært utfordrende for Wagner-styrkene å forsøke å fortsette sitt frontalangrep vestover, ifølge den britiske etterretningen.

Forsvarsdepartementet advarer videre om at ukrainske styrker og deres forsyningslinjer fortsatt er sårbare i tilfelle de blir omringet fra nord og sør.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.