Russerne har rykket frem i Bakhmut og kontrollerer nå sentrum. Ukrainernes siste tilførselslinje er truet, opplyser det britiske forsvars­departementet. Ukraina har satset mye på å forsvare byen, og det vil være en psykologisk seier for russerne hvis ukrainerne må trekke seg ut.

Zelenskyj sa ondag at situasjonen i Bakhmut var «svært, svært vanskelig».

I tillegg er det en realistisk mulighet for at regulære russiske styrker og leiesoldatene i Wagner-gruppen har klart å legge sine uoverensstemmelser til side, i alle fall lokalt, heter det i den daglige oppdateringen fra det britiske forsvarsdepartementet.

– De siste dagene har russiske styrker trolig klart å få noe framdrift igjen i kampen for Bakhmut.

Videre skriver de at Russland trolig har rykket inn i sentrum av byen og inntatt den vestlige bredden av Bakhmutka-elva. En viktig forsyningslinje vest for byen skal også være truet av russiske styrker. (NTB)

Det anslås at Wagner-gruppen har mistet 30.000 soldater. I en ny video utgitt av Prigozjins egen kanal sier militslederen at de har mange falne og at kirkegårdene vokser. Men det er soldatens lodd å dø, sier han.

“Those who fight sometimes die. That’s how life works,” he said, standing in front of a vast field where graves are topped with a cross and wreath to mark the burial of each fighter.

Amerikanske anslag er sjokkerende høye for Ukrainas del. Vi vet at russerne har mistet mange.

US officials estimate that tens of thousands of Russian soldiers – many of them convicts recruited by Wagner – have been killed.

A Russian-installed official said on Thursday that Moscow had killed 15,000 to 20,000 Ukrainian troops. However, Western estimates suggested there were about 150,000 dead and wounded on each side.

Zelenskyj har kommet med nye signaler i den senere tid. Han sa til AP at hvis Bakhmut faller, vil ukrainerne at han skal sette seg til forhandlingsbordet.

 

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/04/06/russia-ukraine-war-wagner-chief-admits-cemetery-growing/

 

 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.