Ola Borten Moe kritiserte pengebruken i byene og MDG inviterer ham til røvertokt mot veiutbygging i byene og overføring til fylkesveiene. Borten Moe avviser invitasjonen og sier han blir feiltolket. Også Gahr Støre avviser MDGs invitasjon.

Det Borten Moe kritiserte var pengebruken som varmekabler på busstopp i Trondheim. Alle kan observere at pengene sitter løst når det bygges sykkelstier og bymiljøet skal forskjønnes. Det må ikke være slik at bare man sier «miljø» er det ingen sperringer.

– Jeg viser til uansvarlig pengebruk i byvekstavtalen i min egen hjemkommune som et eksempel på sløsing med folks skattekroner. At Hareide, Staalesen og Hermstad har så enorm vilje til å misforstå at de tolker det til at vi går imot byvekstavtalene, får stå for deres regning, sier Borten Moe.

Men kanskje disse politikerne ønsker å misforstå for å score politiske poeng.

Det var Knut Arild Hareide som kalte Borten Moes utspill for «røvertokt».

– Med dette utspillet opplever jeg at Sp sier at de skal kutte i tiltak som går på å møte klima og transportutfordringene i byene, de sier rett og slett at de vil gå på røvertokt i byene, sier Hareide til VG.

Lan Marie Berg kaster seg på og utfordrer Borten Moe til å bli med på «røvertokt».

Også MDG kritiserte planene, men nå inviterer Lan Marie Berg med seg Borten Moe på et lignende tokt. Hun oppfordrer ham og Sp til å skrote fem motorveier i byene og frigjøre midler til de samme fylkesveiene.

– Jeg inviterer Ola Borten Moe og Sp til å skrote disse gammeldagse og helt unødvendige motorveiprosjektene etter valget, sier Berg til NTB.

– På den måten kan vi både sikre en helt nødvendig styrking av kollektivtilbudet i storbyene, samtidig som det også frigjør penger til lavere kollektivpriser og bedre vedlikehold av veier over hele landet, legger hun til. (NTB)

Mediene spiller opp til MDGs radikale politikk og fungerer som deres spindoktorer. Lan Marie Berg har lagt ned 5.000 parkeringsplasser i Oslo. Hva er konsekvensene av denne politikken? Det spørsmålet stiller ikke mediene.

Det sier sitt at Jonas Gahr Støre blankt avviser MDGs utspill.

– Kommer noen med forslag om å kutte i byvekstavtaler – som skal løse utfordringer med kommunikasjon, miljø og klima i byene – så er vi imot det, fastslo Støre.

Ifølge ham er det ikke aktuelt for Ap å la satsingen på distriktene gå på bekostning av de store byene.

– Setter vi by opp mot land, så taper begge, sa Støre. (NTB)

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂