John Christian Elden er oppnevnt som bistandsadvokat og skal gå gjennom etterforskningen av drapet på Trude Espås (20) i Geiranger for 25 år siden.

Espås ble voldtatt og drept i Geiranger 8. august 1996, og siden har saken vært en uoppklart drapssak. TV 2 melder at Elden er oppnevnt etter ønske fra offerets mor.

– Det preger henne at drapet på datteren ikke er oppklart. Det har gått lang tid siden ugjerningen, men det er en grunn til at drapssaker i Norge ikke foreldes. Denne saken vil bli forfulgt helt til gjerningsmannen er tatt, sier Elden.

Han skal gå gjennom 25.000 sider med politidokumenter fra etterforskningen.

Politiinspektør Yngve Skovly har vært etterforskningsleder på saken i 25 år og sier at det er en håndfull interessante personer som ikke har alibi i saken.

Drapssaker foreldes ikke i Norge, men andre lovbrudd i saken er foreldet. Det betyr at folk som for eksempel har medvirket eller skjult informasjon i saken, kan fortelle om det uten å bli straffet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂