Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har utstyrt sin egen logo med regnbuefargene. Samtidig responderer fotballtoppen på den massive kritikken som er rettet mot dem.

Det har blåst friskt rundt Uefa etter at forbundsledelsen tirsdag stanset tyske myndigheters plan om å belyse Bayern Münchens hjemmebane med regnbuefarger foran EM-oppgjøret mellom Tyskland og Ungarn.

Både statslederne og fremtredende idrettstopper har reagert skarpt på beslutningen.

Onsdag tar Uefa til motmæle. Forbundet har i sosiale medier utstyrt sin egen logo med regnbuefarger, og i tillegg er det sendt ut en pressemelding som skal forklare ståstedet som er valgt i den svært betente saken.

– Noen har tolket det slik at Uefas beslutning om å avslå Münchens søknad om å belyse arenaen i regnbuefarger er politisk. Men det var tvert imot forespørselen som var politisk i seg selv, og den var koblet til det ungarske fotballandslagets tilstedeværelse på kveldens kamp i Tyskland, skriver Uefa på Twitter.

– For Uefa er ikke regnbuen et politisk symbol, men et tegn på støtte til mer likeverd og inkludering i samfunnet, heter det videre i meldingen som er sendt ut.

Les også:

EU truer Ungarn med rettslige skritt mot LHBT-lov

UEFA stanset tysk regnbuemarkering