Mens store deler av Fotball-Norge har omfavnet pride-markeringer, vil Rosenborg-trener Åge Hareide ha en fotball fri for regnbuefarger.

Hareide sier til Adresseavisen at pride-markeringer ikke hører hjemme i idretten, og han mener heller ikke det er behov for å ha regnbuefarger på cornerflagg og kapteinsbind.

– Man bør holde idretten og fotballen helt fri for politikk og andre propagandasaker, som pride er. Pride er på mange måter en propaganda for at folk skal være glad i hverandre. Det er ok, men ikke bruk idretten til det, sier RBK-sjefen.

– De trenger ikke gå inn på vår arena. Det er ikke nødvendig, hos oss har det aldri vært en diskusjon, legger han til.

Hareide understreker at han er opptatt av mangfold i idretten.

– Idretten er en plass for alle mennesker, jeg har aldri hatt noe problem med det. Folk som går inn i en garderobe, om du er fattig eller rik, mørk eller lys, hvilken legning du har. Det er det ingen som spør om når du kommer inn. Vi spør om du er glad i å spille fotball, sier han i intervjuet med Adresseavisen.

Norge protesterte i brevs form mot Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som sa nei til å lyse opp arenaen i München i regnbuefarger under EM-kampen mellom Tyskland og Ungarn onsdag.

Flere mener fotballen har et homoproblem, ettersom ingen profilerte, aktive spillere har stått fram som homofile.

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!