David P. Goldman er en god observatør som fra tid til annen skriver gode artikler om USAs stilling internasjonalt. Nå advarer han mot at USA kan komme til å havne i en tofrontskrig med Russland og Kina. Det skyldes Demokratenes forvandling til et krigsparti som har brukt Russland som skyteskive og busemann helt siden Trump dukket opp. Demokratene hevdet at Trump var i lomma på Putin selv om de visste det var løgn. Dette hysteriet som mediene pisket frem, forgiftet den politiske atmosfæren i Washington og det nasjonale klimaet.

Forbindelsene mellom Washington og Moskva er blitt så dårlige at Putin orienterer seg østover. Kina er den nye supermakt somer i ascendenten og Putin er ikke dummere enn at han forstår at det kan gi uttelling også for Russland å slå sine pjalter sammen med Beijing.

Allerede under Obama begynte ydmykelsen og den har fortsatt under Biden. Når amerikanske diplomater reiser ut og inn av Kina blir de utsatt for en ydmykende coronatest i anus. Slikt turde ikke kineserne overfor Trump.

Goldman skriver også at Xi Jinping har latt Nord-Korea ta opp igjen rakettprøvene for å sette en støkk i USA. Bidens utenrikspolitikk er katastrofal.

Et scenarie ikke altfor langt unna er at Kina og Russland i fellesskap legger en felle for USA som vil ydmyke USA for en hel verden. Det kan også tenkes at Iran blir med på spillet. Verden kan plutselig være helt annerledes. I virkeligheten er tryggheten USA har garantert for, allerede borte.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.