Burde NRK flagge på halv stang? Foto: Gorm Kallestad / NTB

Historier som den om at NRK omtaler terroristen fra Skien som «telemarking», provoserer leserne. Når folk tør å skrive til NRK under fullt navn og med arbeidsplassens logo på brevet, bør varsellampene lyse i NRK. Da har noe skjedd.

Når en telemarking fra Skien er terrortiltalt, skjønner alle at islamske verdier ligger bak, uansett hvordan NRK flikker til nyheten.

Regner med at det stemmer (jeg sluttet for over ett år siden å se på NRK) at Dagsrevyen 12.4. ikke fortalte det norske folk at den terrortiltalte nordmannen hadde somaliske røtter.

Når NRK så til de grader skjuler en sannhet, er det ikke noe merkelig at troverdigheten til NRK er i fritt fall.

NRK har som jobb og mandat (som jeg motvillig er med å finansiere) å fortelle hva som skjer og ikke drive politisk arbeid.

Det kan være greit for andre å vite at noen tør å si ifra. Da jeg for lenge siden arbeidet på desken i VG, hendte det at VG slo opp at et program hadde skapt «seerstorm». Det holdt at ti stykker hadde ringt inn.

Hvor lenge går det før mediene bruker samme standard i dag? Kommer det noen gang til å skje, eller overlater statskanalen det til Document?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.