Skjermbilde fra Dagsrevyen 12.4.21.

En norsk somalier er tiltalt for IS-relatert terror. Når NRK snakker om saken, dreier det seg om en «mann fra Skien». Det er desinformasjon for hver krone befolkningen betaler for å holde dette gående.

Document har tidligere skrevet om denne saken, der en norsk somalisk ekstrem islamist er tiltalt for tre forsøk på medvirkning til terror i London og Danmark. Han skal også ha deltatt i  terror­organisasjonen IS.

Medvirkningen skjedde ved deltagelse i chattegrupper, der den tiltalte 24-åringen, som nekter straffeskyld og ifølge NRKs distriktskontor er fra Telemark, oppfordret til islamistisk motivert vold.

Terrorforsøket i Danmark var under planlegging i 2019, skrev Document blant annet.

Den tiltaltes forsvarer er typisk nok Brynjar Meling. Det i seg selv sier noe om sakens art og hvem som er innblandet.

Saken ble nevnt i NRK Dagsrevyen mandag, men da var alle spor av «norsk-somalisk» borte. I NRKs univers av lemfeldig omgang med fakta, dreide dette seg om «en mann fra Skien», med andre ord en hvilken som helst nordmann.

På NRKs nettsider er saken også omtalt, og der handler det om både en «mann fra Skien» og en «telemarking». Det opplyses også et stykke ned i teksten at mannen har hatt et «opphold i Afrika», uten at dette utbroderes videre.

Det finnes åpenbart ingen grenser for hvor langt NRK er villig til å strekke seg med å «tilpasse» sine vinklinger. Man prøver alt man kan å skjule ubehagelige fakta for den befolkningen som finansierer driften av milliard-institusjonen. Det er et journalistfaglig havari som rett og slett fremstår som flaut.

Målet er å unngå at seerne kan finne på å trekke konklusjoner i retning av at det finnes negative sider ved innvandringen av muslimer til Norge.

Denne saken kommer ironisk nok i samme sending der NRK leverer en nærmest tragikomisk skjønnmalt reportasje om hvordan innvandrere nærmest «redder Distrikts-Norge». Innslaget var selvsagt kjemisk fritt for alle spor av kritiske spørsmål.

Det er parodi på journalistikk. Man prøver ikke engang å gi et nyansert og ærlig bilde av hva som skjer i landet.

Alt i alt var dette trolig en Dagsrevy-kveld som overoppfylte NRK-ledelsens visjon om å «skape gode holdninger» hos publikum.

Men for svært, svært mange av seerne var det bare enda et eksempel på at denne kanalen er helt ute av kurs. Det er bortkastet tid å se på det de serverer.

Tiden har løpt fra NRK. Det offentlige kan ikke lenger finansiere en slik miks av faglig amatørskap, agitasjonsvirksomhet og  systematisk uetterrettelighet.

Skaff deg et mer korrekt bilde av virkeligheten: 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.