NRK har et selvpålagt oppdrag: Alt som smaker av negative nyheter om innvandrere, skal skjules. At det innebærer å lyve om nordmenn, er ingen hindring.

I dag starter en omfattende straffesak i tingretten i Sarpsborg. To brødre står sentralt i det politiet mener er et grenseoverskridende kriminelt nettverk som har operert i Østfold og Sverige.

NRK omtaler dem som “de to norske brødrene”, selv om de åpenbart ikke er norske, men har opphav flere tusen kilometer fra Norge. NTB vil ikke være dårligere, og omtaler dem som “det norske brødreparet”.

Omfattende etterforskning

De er dømt for vold og medvirkning til vold i Sverige. De er også mistenkt for TikTok-bedragerier i Norge, men den saken er det ikke tatt ut tiltale i ennå. Etterforskningen har vært omfattende.

– Saken som vi har etterforsket, har vært kompleks, og vi har hatt et behov for å dele den opp. Den saken som kommer nå, er stor, sier politiinspektør Christian Berge.

Totalt er det antatte nettverket tiltalt for nær 20 lovbrudd. Den ti sider lange tiltalen omfatter alt fra grovt heleri til dokumentforfalskning, smugling av alkohol og sigaretter og oppbevaring av narkotika og våpen.

De “norske” brødrene Burim og Rrahman

De “norske brødrene” heter Burim A. og Rrahman A. De øvrige tiltalte er Xhevdet H., Emilio B. og Elida J. Sistnevnte er, ut fra navnet, åpenbart norsk. Alle de andre har etter navnene å dømme opphav på Balkan, trolig Kosovo eller Albania.

Tre av de fem er tiltalt for å ha svindlet til seg flere millioner kroner fra flere banker, samt betydelige beløp fra flere privatpersoner.

Burim og Rrahman ble pågrepet i september 2021, den ene i Norge, den andre i Sverige. Både svensk og norsk politi skal ha fulgt med på dem lenge.

Væpnet politi aksjonerte

Brødrene, som politiet beskriver som hovedmenn i den omfattende saken, ble også siktet i 2018. 16. oktober det året ble brødrene og deres mor pågrepet i en aksjon hvor politiet ikke tok noen sjanser: Betjentene opptrådte væpnet og maskert da de slo til mot boligen i Halden.

Tre uker senere blir moren til Burim og Rrahman løslatt, blant annet på grunn av dårlig helse. Hun skal ha flyttet til Norge en gang på 1990-tallet.

Burim og Rrahman var allerede domfelt for flere tilfeller av grov vold og trusler da de ble pågrepet i 2018.

Brødrene hadde aldri oppgitt høyere årlig inntekt enn 240.000 kroner da de ble siktet. Likevel hadde det angivelig “norsk-svenske” kriminelle nettverket dyre biler, fine hus og en livsstil som vekket mistanke. Flere av dem hadde også en rekke dommer på seg, både fra Norge og Sverige.

NRKs skamløse løgner

NRK er skamløse i sin omtale av siktede, tiltalte og dømte. Folk som er fra langtbortvekkistan, omtales jevnlig som “nordmenn”. Og det er ikke slik at statskanalen alltid kan dekke seg bak fikenbladet at de er norske statsborgere. Som Document gjentatte ganger har påpekt, tar ikke NRK fem øre for å omtale mennesker med statsborgerskap i svært fjerne land som “nordmenn”:

I november gjengav NRK ukritisk politiets påstand om at de siktede for gruppevoldtekten i Vesterålen «har tilhørighet i Nordland». Document avslørte at alle de siktede er fra Afghanistan.

En etiopisk kvinne ble for noen år siden dømt for å ha mishandlet sin treårige datter til døde. Kvinnen var etiopisk statsborger. NRK insisterte på at hun var «ei 28 år gammel kvinne fra Overhalla».

I 2020 ble en somalisk statsborger siktet for å ha satt fyr på kirkene på Dombås og i Sel. Ifølge avisen Gudbrandsdølen Dagningen var siktede en «lokal ung mann». NRK fastslo at han var «fra området». Lokalavisen i Oppdal, OPP, omtalte siktede som «En mann i 20-årene fra Nord-Gudbrandsdal».

For noen år siden fulgte jeg to voldtektssaker i Oslo tingrett hvor tre somaliske brødre var tiltalt. Jeg stilte spørsmålet:

NRK later som om somaliske brødre er norske gutter – «fra Oslo». Dette er norske statsborgere, født i Norge. Likevel trenger de tolk i retten. Hvor norske er de?

Da den tidligere gynekologen Vivek Kumar Sethi ble dømt til 14 års fengsel for åtte voldtekter, omtalte NRK ham som «En gynekolog i 50-årene fra Romerike». Sethi er født, oppvokst og utdannet som lege i India. Han kom til Norge som voksen mann.

Jeg vet ikke hvilket statsborgerskap Burim og Rrahman har, men det er heller ikke poenget. Poenget er dette: De har røtter i en kultur som skiller seg svært kraftig fra den norske. Det blir derfor en løgn å aktivt underslå deres bakgrunn og kalle dem “norske brødre”.

NRK-misjonærene

NRKs journalister oppfatter seg selv som misjonærer. De har et oppdrag; de skal spre det glade budskap om det flerkulturelle, fargerike fellesskapets velsignelser. Da blir det et imperativ å feie negative nyheter om innvandrere under teppet.

Det er noe religiøst over medienes nidkjærhet på dette feltet. Den som våger å påpeke multikultur-presteskapets hykleri og løgner, blir stemplet som onde, som kjettere som ikke fortjener annen skjebne enn å støtes ut i det ytterste mørke.

NRK jobber hardt hver dag for å holde glansbildet av mangfoldet og det flerkulturelle fellesskapet blankt og uplettet.

Vi presenteres løgn og forbannet dikt av en statskanal vi tvinges til å finansiere over skatteseddelen.

Som for å føye skam til skade, lyver de ikke bare for oss, men også om oss.

***

Rettssaken starter i Søndre Østfold tingrett i Sarpsborg i dag, mandag, og pågår til 10. mars.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp Mesteren og Margarita her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.