To terrorsaker går nå for norsk rett. Begge de tiltalte er muslimer, og som det høver seg en rettsstat, har de tiltalte forsvarere. Men, når ikke en gang aktoratet våger å røre ved islams fundament, hjelper det lite å føre bevis for at de tiltalte er fundamentalister.

Den unge, syriske mannen på 16 år, sier han bare laget dødelig gift av ren nysgjerrighet.

Aktor om terrortiltalt 16-åring: – Planla et større angrep i Norge

Syreren nektet å la seg avhøre av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Men Nettavisen har avdekket at han har forklart seg for førsteamanuensis Lars Gule.

Selv om 16-åringen har nektet å forklare seg for PST er Nettavisen er kjent med at han har svart på flere spørsmål fra ekstremismeforskeren Lars Gule ved Oslo Met. Han er kalt inn som sakkyndig vitne for forsvaret.

– Det har vært svært uheldig for etterforskningen og sakens opplysning at tiltalte ikke har forklart seg i denne saken. Det som er pussig er at han har forklart seg for sakkyndig Lars Gule, sier Formo. (Nettavisen)

Somalieren fra Telemark (24) ble erklært som «telemarking» av NTB og hans forsvarer Brynjar Meling sa han var nordmann i sinn og skinn. Han er jo født i Norge.

I kveldens sending tar Rustad & Furuseth utgangspunkt i hvorledes norsk rett, i begge disse sakene nærmest konsekvent unngår å vise til at disse terrortiltalte har én viktig ting til felles: Koranen som fundamentet for alle muslimer.

For alle salafister og jihadister er dette en absolutt sannhet. Som «telemarkingen» selv sa det i retten i går:

– Er det rett å drepe Rasmus Paludan?
– Ja, ellers ville jeg ikke kunnet kalle meg muslim

Fra terrortiltalen går det frem at han, den norskfødte «telemarkingen», heller ville dø, enn å leve som en som blir ydmyket av «skitne kuffarer».

Spørsmålet om hvorfor hundretusener av muslimer hvert år gjør sitt ytterste for å komme seg til det ‘kuffar-befengte’ Europa, slik vi i helgen så i Marokko, der 5000 søkte tilflukt i den spanske enklaven Ceuta, blir ikke reist i norsk offentlighet. For den norske offentligheten er alle disse migrantene ‘flyktninger’.

Hvorfor har den spanske enklaven Ceuta blitt invadert av folk fra Marokko? Det viser seg at Spania har gitt legebehandling til leder av Polisario, som kjemper for uavhengighet for Vest-Sahara. Det likte Marokko dårlig og svarte med å sende tusener over grensen. (Document)

Til underretning så er folket i Vest-Sahara også muslimer. De kjemper mot muslimske Marokko, men velger altså å søke tilflukt hos «kuffarene» i den gamle kolonimaktens enklaver.

Dette paradokset kommenteres selvsagt ikke av statslønnede norske professorer og biskoper. De gjør sitt beste for å bortforklare, for ikke å si ‘saliggjøre’, islamistene i HAMAS og et av deres ikoner, grunnleggeren av Det muslimske brorskap, Hassan al-Banna.

Slikt blir det fundamentale feilforestillinger av, ikke minst i norsk rett.

I kveldens sending retter vi også en stor takk til den takknemlige, ekte nordmannen som ga oss alle et stort løft på vår nasjonaldag:

I dag har jeg gitt 50.000 kroner til Document

Vi er på YouTube og Rumble kl. 21 sju dager i uken. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. Kveldens sending kommer kl 21:00. 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.