En 25 år gammel mann fra Skien som var tiltalt for tre forsøk på å medvirke til terrorangrep, er dømt til tolv års fengsel. Han anker dommen.

Det bekrefter mannens forsvarer, Brynjar Meling til NTB.

– Jeg har snakket med min klient, og han anker dommen med en gang, sier Meling.

Mannen sto tiltalt for tre forsøk på å medvirke til terrorangrep i utlandet via chattegrupper han var administrator for. Mannen er også tiltalt for å ha deltatt i terrorgruppa IS, samt å ha delt bombeoppskrifter og propaganda for IS.

Aktor ba om 15 års fengsel for 25-åringen da saken gikk i Oslo tingrett. 25-åringen nektet da straffskyld på alle punktene om terror.

Meling sier til NTB at hans klient reagerer sterkt på straffeutmålingen.

– Han stiller seg veldig undrende til straffereaksjonen, som er den strengeste siden Norge begynte å straffefølge terrormistenkte slik. Men han er fornøyd med gjennomslag på mye av jussen, og at han har manglet subjektiv skyld for noe av det han er tiltalt for.

– I anken vil vi gå dypere inn på de faktiske forhold han er veldig klar på at han burde vært frifunnet for, også forholdet rundt det som skjedde i England, sier advokaten.

Han sikter med det til at PST har funnet meldinger fra 25-åringen på mobilen til en britisk terrordømt kvinne. Hun ble dømt til livstid i fengsel i fjor for å ha planlagt å gjennomføre et terrorangrep mot St. Pauls katedral i London.

– Min klient er avvisende til at han visste om at hun skulle gjøre noe, sier Meling.

Det var NRK som først omtalte dommen.

 

NRK hvitvasker terrortiltalt «mann fra Skien»: Utelot sitat som viste til Allah

 

Norsk-somalier (24) tiltalt for medvirkning til flere terror­handlinger

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.