Norsk-somaliske Ibraahim M. Weli Sheikh fra Skien, som ble dømt til 12 års fengsel for terrordeltakelse og for medvirkning til terrorforsøk i både tingretten og lagmannsretten, vil få sin sak behandlet av Høyesterett, har rettens ankeutvalg bestemt.

Mannen ble i november 2021 dømt for forsøk på å medvirke til terrorangrep i utlandet via chattegrupper han var administrator for. Mannen ble også dømt for å ha deltatt i terrorgruppa IS, samt for å ha delt bombeoppskrifter og propaganda for IS. Aktoratet ba den gang om 15 års fengsel.

Den dømte 25-åringen nektet da straffskyld på alle punktene om terror. Hans forsvarer Brynjar Meling varslet anken samme dag som lagmannsretten avsa sin kjennelse:

– I anken vil vi gå dypere inn på de faktiske forhold han er veldig klar på at han burde vært frifunnet for, også forholdet rundt det som skjedde i England, sier advokaten.

Han sikter med det til at PST har funnet meldinger fra 25-åringen på mobilen til en britisk terrordømt kvinne. Hun ble dømt til livstid i fengsel i fjor for å ha planlagt å gjennomføre et terrorangrep mot St. Paul’s Cathedral i London.

– Min klient er avvisende til at han visste om at hun skulle gjøre noe, sier Meling. (NTB/Document)

Les også:

NRK hvitvasker terrortiltalt «mann fra Skien»: Utelot sitat som viste til Allah

«Nordmann» siktet: Planla å bombe St. Pauls katedral i London

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.