USAs sydgrense er i realiteten åpen. Selv om Bidens minister for Homeland Security, Alejandro Mayorkas sier det ikke er noen krise, er strømmen av migranter større enn på minst 20 år. Dikene er åpnet. Tror noen at det er Biden selv som styrer, og hvem er det som tjener på denne migrantstrømmen?

Med en administrasjon som legger skylden på krisen på grensepolitiet, og med kaotiske tilstander i flere av grensestatene tyder mye på at denne krisen vil sette en midlertidig stopper for Biden-administrasjonens forsøk på å få en ny innvandrerlov gjennom Kongressen. Loven som vil gi statsborgerskap til 11 millioner illegale immigranter, trenger 60 stemmer i Senatet, noe som sees som helt utenkelig så lenge strømmen av migranter fortsetter.

Dagsorden – som vanlig ved Hans Rustad og Geir Furuseth – viser i dagens sending klipp fra USA som forklarer det uvirkelige i det som nå skjer.

Hans Rustad introduserer også i denne sendingen seerne for et nytt ord. Ordet ‘trope‘ kan høres utenlandsk ut, men det er også et ord på norsk, om enn lite brukt:

Trope er et billedlig uttrykk. For eksempel kan verbet «løpe» erstattes av det mer billedlige eller metaforiske «fly». (SNL)

Dere må se eller høre sendingen for å forstå i hvilken sammenheng ordet blir brukt, men vi kan røpe at Rustad trekker frem et udødelig utsagn av nylig avdøde, Per Kleppe, som var minister i Ap-regjeringene fra 1973 til 1981.

Også i Norge har vi tendenser til en tenkning som pulveriserer gamle honnørord som ‘samhold‘, ‘solidaritet’ og ‘dugnad‘. To saker fra dagens Document kan med fordel leses før sendingen starter kl 21.

Dikene er på bristepunktet i Norge også:

Erna Solberg og forakten for de fattige

Fellesskapets grunnmur forvitrer

Se Dagsorden på YouTube og Rumble kl. 21 hver kveld. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. Kveldens sending ser du her:

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.