«Hundefløytepolitikk» har konnotasjoner som ikke lar seg oversette til norsk. Begrepet brukes om en måte å sende en subtilt budskap om temaer som sannsynligvis vil vekke kontroverser, men uten å tiltrekke seg negativ oppmerksomhet. Dagens sending handler om absurde utslag av viljen til å se rasisme overalt.

Dagens sending tar utgangspunkt i et klassisk eksempel på «cancel culture» – der folk utestenges fordi de beskyldes for å ha uriktige politiske meninger – vi kan altså kalle det for en ‘utestengelseskultur’. Episoden fant sted ved det relativt fasjonable Smith College i Northampton, Massachusetts. Ifølge skolens hjemmeside koster et års skolegang med forsikring samt kost og losji 78.002 dollar. Det er godt over en gjennomsnittlig amerikansk årslønn på 51,916.27 dollar.

Det hele handler om woke, om cancel culture, om kritisk raseteori og kritisk kjønnsteori i en og samme sak. Saken forklares godt i sendingen, men for de som vil lese litt ekstra, kan dere klikke på bildet av artikkelen under fra The Epoch Times.

Fra utestengelseskultur og offermentalitet opphøyet i n’te potens i USA, avlegger Furuseth og Rustad symptomer på det samme i Norge:

Abid Raja og Venstre jubler over millionstøtte fra milliardærer

Gå ikke glipp av Dagsorden! Vi er på YouTube og Rumble kl. 21 seks dager i uken. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. Kveldens sending ser du her:

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.