Skepsis er alltid av det gode. I en tid der vi bombarderes med forordninger, anbefalinger og rettledninger fra landets myndigheter i forbindelse med Covid-19, mener vi det er sunt og riktig å bringe noen motforestillinger til torgs. Hvorfor er det for eksempel så lave smittetall i Afrika og Asia?

Geir Furuseth er alene i studio i dagens sending, og med utgangspunkt i en personlig erfaring med myndigheter som hevder de har “full kontroll” – i hans tilfelle var det FN-sjefer som mente de hadde kontroll på hjelpearbeidet etter jordskjelvet i Pakistan i 2005 – blir det meste av dagens sending viet Covid-19.

Et annet utgangspunkt for sendingen sto å lese på Nordnorsk debatt, allerede 15. desember. Den svært bereiste og erfarne legen Hans Husum skrev der en meget lesverdig ytring med tittelen: Noen viktige vaksine-hemmeligheter Les det!

I sendingen viser vi også klipp fra årets Turning Point USA, et årlig arrangement for konservative stemmer i USA, der det blir gjensyn med legen Simone Gold fra America’s Frontline Doctors.  Både hun og nettsiden har blitt latterliggjort og forsøkt tiet i hjel (nettsiden lar seg ikke så lett gugle), og hun mistet jobben sin, slik Document skrev om her og her.

Men, Dr Gold er fortsatt talefør, hun har skrevet bok (I Do Not Consent: My Fight Against Medical Cancel Culture), og sammen med Dr. Richard Urso kommer hun med motforestillinger vi finner det riktig å la våre lesere og seere få kjennskap til.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.