Vi skal gladelig medgi at Document og Dagsorden ikke er noen stor medieaktør i Norge. Men, vi mener vår betydning ikke avgjøres av størrelsen og nedslagsfeltet alene. I et samfunn som preges av fortvilelse, fortielse og forvitring, er motstemmer som vår viktigere enn noensinne. Derfor inviterer vi våre seere, lesere og lyttere til å bli med på vår dugnad!

I dagens sending tar Redaktør Hans Rustad sammen med Geir Furuseth for seg hvordan myndighetene selv må bære ansvar for at deres troverdighet i korona-spørsmål utfordres, samtidig som flere og flere stiller spørsmål ved omkostningene og prioriteringene korona-nedstengningene medfører.

2010: Vaksine-troverdighet i grus. Hvor er de kritiske stemmene i 2021?

Sist fredag publiserte vi, på bakgrunn av et anonymt tips som ble sendt med vanlig post til redaksjonen, denne saken:

Vel, etter flere troverdige om enn anonyme tips formidlet via våre krypterte kanaler, diskuterer vi i dag disse.

Etter det vi vet er urovekkende mange av de som trenger intensiv behandling med respirator ferdigvaksinerte. Hvorfor går ikke myndighetene ut med dette?

Svaret er enkelt. I likhet med maskepien vi skrev om tidligere denne uken, vil slike nyheter skape usikkerhet og underminere myndighetenes troverdighet. Vi finner det helt naturlig.

Likeledes har vi snakket med slektninger av ekteparet som angivelig døde av Covid-19 i Sarpsborg nylig. De tror ikke på myndighetens gjentatte forsikringer om dødsfallene ikke hadde med vaksinene å gjøre. Slektninger har selv fortalt om dette i Sarpsborg Arbeiderblad (betalingsmur).De hadde underliggende sykdommer, må vite, slik Dagbladet kan fortelle. Nu vel, vi tillater oss å tvile, og det vet vi mange andre også gjør.

Dagbladet slår i ettermiddag opp dette:

Skjermdump, Dagbladet 22.04.21, kl 19:06

Da kan vi opplyse lesere, lyttere og seere av Document at det er verre enn som så. Her er den siste statistikken du må lete godt og lenge etter å finne eller lese om i andre medier:

La disse tallene synke ned noen minutter. Gå gjerne inn på Legemiddelverkets sider for selv å se og lese tallene.

Sett deg så godt til rette når kveldens Dagsorden kommer i kveld. Sendingen premierer på YouTube og Rumble etter kl 21, og den blir også tilgjengelig på våre Facebook-sider og som podkast på PodBean. Vil du heller se eller høre den i morgen tidlig eller om en uke, så er det selvsagt også mulig.

Hans og Geir diskuterte en rekke andre problemstillinger (her og her og her) du heller ikke har hørt eller sett så mye om i våre statsstøttede medier. Vi røper ikke mer her, men ber dere alle som setter pris på motforestillinger og frie, ikke-statsstøttede nyheter og analyser om å delta på vår nye dugnad:

Vi gir dere en uke til å verve minst ti personer i deres omgangskrets (korona eller ei) til å abonnere på vår YouTube kanal, evt Facebook, Rumble, PodBean eller Spotify. Eventuelt kan dere også registrere dere som faste støttespillere. Ikke knel, ikke vær en død fisk (døde fisk flyter med strømmen), Document er frisk, og vi går derfor mot strømmen!

Sendingen blir tilgjengelig her, så snart den er ferdig redigert og opplastet.

 


Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.