Revolusjoner gikk av moten med Sovjetunionens fall, trodde mange. Jernteppet falt og den en gang så revolusjonære ideologien med den, var omkvedet etter at Tyskland atter ble forenet etter, at de ideologiske og fysiske murene forsvant. Dessverre tok de feil. I dagens sending forklarer vi hvorfor.

Først i sendingen takker herrene Rustad og Furuseth seerne (samt lesere og lyttere) for deres overveldende giverglede. Ikke siden den direktesendte valgnatten fjerde november, har vi mottatt så mye støtte fra våre viktigste medspillere. Slikt oppmuntrer. Takk igjen!

I torsdagens sending ble tallene på bivirkninger i forbindelse med den pågående vaksineringen mot Covid-19 diskutert. Først etter opptak ble tallene gravet frem fra Legemiddelverkets labyrintiske sider. Siden mange lesere og seere ønsket å se tallene svart på hvitt, presenterte Document i ettermiddag en egen nyhetssak om dette. Lenkene til Legemiddelverkets statistikk ligger i denne saken, og vi har i ettermiddag tipset landets nasjonale nyhetsbyrå om at de kanskje også burde få med seg disse tallene.

147 personer er døde etter å ha tatt vaksine mot Covid-19

Hva så med «revolusjonens operatører»?

Jo, det tar utgangspunkt i «Klimatoppmøtet» som var initiert av Joe Biden og hans amerikanske administrasjon. Les, se eller hør først Hans Rustads Skogpod, og så hans kronikk:

Klimatoppmøte: Den industrielle verden lover å ødelegge sin egen økonomi

Det Rustad her beskriver er vinklinger som ingen andre av de såkalte liberale, i virkeligheten illiberale, mediene tør å stille spørsmål ved. Ikke så rart så lenge «fremtredende» journalister som NBCs nyhetsanker Lester Holt avskriver journalistiske dyder som redelighet og balanse:

Med slike holdninger, og da ikke bare i USA, er det ikke rart at at Norge blir mer og mer avhengig av Kina:

Kina største importland for første gang
Norge importerte varer for totalt 762,8 milliarder kroner i fjor, opp 0,6 prosent fra året før. Kina er i 2020 for første gang det landet vi importerer mest fra, med varer til en verd av 92,0 milliarder kroner, nesten 20 prosent mer enn i 2019. (E24)

Til sammenligning eksporterte Norge oppdrettslaks for 1,1 mrd kroner til Kina, i 2020.

Norge sa nei til EU to ganger, i 1972 og 1994. Trygve Bratteli (Ap) tok resultatet til etterretning, men det gjorde ikke «landsmoder» Gro Harlem Brundtland:

«Jeg takker min Gud og Kristelig Folkeparti for at vi har EØS-avtalen», sier Gro Harlem Brundtland til forfatterne av boka En fot utenfor – historien om EØS-forhandlingene. Krf reddet nemlig EØS-avtalen for Gro, i bytte mot fortsatt Vinmonopol. I denne boka får du vite hvordan og hvorfor vi endte med husmanns-kontrakten EØS. (Elin Ørjasæter, Nettavisen)

Siden har glideflukten inn mot EU fortsatt. Suverenitetsavståelse var Nei-folkets frykt. I dag er det regelen, stadfestet av landets høyeste rett:

Da Norge ble medlem av EU uten stemmerett (hva skal vi med stemmerett når vi likevel er enig med flertallet) hadde vi en offentlig debatt blant folk og i Stortinget om avgivelse av suverenitet til et overnasjonalt organ.  Grunnlovens § 115 krever at slike spørsmål kan avgjøres med tre fjerdedels flertall ved myndighetsoverføring til organisasjoner som Norge er tilsluttet.  I år vedtok Høyesterett imidlertid at det likevel ikke er nødvendig med mer enn rent flertall dersom avgivelsen av suverenitet er liten nok hver gang.  Det åpner uante muligheter for forutseende politikere til å realisere sine drømmer bit for bit. (–All avmakt i denne sal, Document)

Kveldens sending premierer på YouTube og Rumble etter kl 22, og den blir også tilgjengelig på våre Facebook-sider og som podkast på PodBean. Vil du heller se eller høre den til frokost eller lunsj i morgen, så er det selvsagt også mulig.  Lørdag kveld kommer Rebecca og Kent med sin humoristiske vri på uken som har gått, i Ukens sammenzurium:

God helg!

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.