Vi har fått veldig god respons på våre daglige Dagsorden-sendinger, og selv om arbeidspresset til tider kan ta pusten fra oss, fortsetter vi vår audio-visuelle satsning. Nytt studioutstyr er bestilt, men denne uken presenterer vi to nysatsninger. Det ene har allerede hatt premiere, mens programmet «Vårt naive Norge» har premiere kl 21, søndag kveld.

Responsen forteller oss at det visuelle kombinert med en løs og ledig stil, både med nyhetskommentarene og -analysene i Dagsorden til Hans Rustad og som regel undertegnede på ukedagene, og ikke minst med den noe mer løsslupne og tildels humoristiske stilen på lørdager med Rebecca Mistereggen og Kent Andersen, bringer redaksjonen nærmere våre lesere, seere og lyttere. En ting er at vi er i stand til å presentere nyheter og analyser, helt fri for politisk korrekthet, forstillelse og løgn. Et annet forhold er at nærhet og ærlighet, visuelt presentert, nok er  spesielt viktig i disse nedstengningstider, der mange sliter med et savn etter sosial nærhet.

Dette viser seg i kommentarfeltene, i utallige takksigelser per e-post og ikke minst ved alle donasjonene, store som små, som tikker inn, jevnt og trutt. Takket være disse donasjonene har vi nå bestilt nytt og bedre utstyr til vårt studio. Vi er ikke i tvil om at dere alle vil se og høre en stor forskjell når det er ferdig installert. Forhåpentligvis er det klart for bruk innen 1. april. Fordi dette utstyret åpner for at vi som har plass foran kamera kan styre opptak, ja endog sende direkte ved behov, er annen bonus ved dette utstyret er at vi ikke lenger behøver å drive rovdrift på vår eminente tekniker Dan. Han kan så mye mer enn bare å rendere og redigere, så der har vi alle enda mer godt i vente.

Notater

Så til nysatsingene. Først ut var redaktør Hans Rustad, som finner stor glede og inspirasjon ved å vandre med sine riesenschnauzere i skog og mark. Med telefonens kamera og en lydopptaker fester han tanker og inntrykk, som så redigeres sammen av Dan. Så langt har det avstedkommet to programmer med vignetten Notat.

Vårt naive Norge får sin premiere og sin egen presentasjon i en egen sak, men det er altså et resultat av alle de tipsene redaksjonen mottar, og som vi stadig har dårlig samvittighet for at vi så altfor sjelden makter å bearbeide til saker, enn si svare på. Med dette programmet akter vi, som tittelen antyder, forsøke å sette et lys på forhold og fenomen fra Norge som fortjener å bli dratt frem i lyset.

Da Svein Moen meldte seg med tips som fikk undertegnede og kollega Kent Andersen til å gispe av forbløffelse, var det bare å smi. Tipseren Svein (som vil bli nærmere presentert i egen sak og i sendingen) ble sporenstreks hyret inn til å jobbe med oss. Første program kommer i kveld, og vi har allerede nok til minst tre nye halvtimes lange programmer. Vi vil ikke ha problemer med å fylle mange flere, men til det trenger vi leserne, seerne og lytternes hjelp.

Fordi dette kan dreie seg om sensitive saker, har vi valgt å benytte en kryptert epost-adresse. De av dere som er engstelige for at tipsene kan komme på avveie, anbefaler vi at dere oppretter en egen kryptert konto – dette kan gjøres gratis og helt ukomplisert på for eksempel Protonmail.

Uansett om dere har en slik konto eller ei, tips til dette programmet kan sendes til denne adressen: VNNDocument@protonmail.com

Tips om nye medarbeidere

Vi har en ambisjon om å nå flere unge, og tror at visualitet vil være et viktig virkemiddel i så måte. Derfor ønsker vi tips om og fra unge mennesker som kunne tenke seg å få en fot innenfor mediebransjen. Opplæring vil bli gitt til de vi eventuelt knytter til oss. Tips kan merkes «Ung i Document» og kan sendes til geir@document.no

Takk for all støtte. Vi lover å fortsette på samme vei!

Gå ikke glipp av Dagsorden! Vi er på YouTube og Rumble kl. 21 seks dager i uken. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. I kveld kl. 21 har vi premiere på vårt nye søndagsprogram: Vårt naive Norge

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.