Tanken om en medie-tsar for å kontrollere medie-virkeligheten er en utrolig dårlig idé, uansett hvor man står i det politiske landskapet. Nå ser krefter blant Demokratene i USA George Orwells dystopiske fremtidsroman «1984» som en håndbok for deres «nye Amerika». Tankene speiles dessverre også i Norge, der vi nylig ble vitner til en spesiell opptreden utenfor Tinghuset i Oslo.

Det å forsøke å beskrive en 45 minutter lang uregissert samtale mellom to godt voksne herrer som ikke bare ser, leser og hører nyheter nærmest døgnet rundt,  men som også med minimale ressurser og knapt med tid også skal skrive og formidle noe av alt det som vanlige mediekonsumenter i Skandinavia sjelden eller aldri får gjennom «hovedstrømsmediene», er bortimot en umulig oppgave.

Det er heller ingen enkel oppgave for vår allestedsnærværende tekniker Dan å klippe sendingene sammen. Videoer skal redigeres inn, de skal tekstes, og med dagens noe antikvariske utstyr tar rendering (fjerning av vårt green screen for å seerne et inntrykk av at vi befinner oss i et toppmoderne studio) lang tid.

Dagsorden hadde en forsiktig og litt famlende start i slutten av august 2020. Gradvis har vi funnet vår egen stil, en stil vi opplever gir respons hos lesere og seere. Ikke minst får vi mange takksigelser fra nordmenn bosatt i utlandet, og mange har vært rause med å støtte oss økonomisk.

132.000 seere i januar på YouTube (seere på Facebook og Rumble er ikke regnet med), er ny rekord. Da setter vi oss nye mål.

Takket være den økonomiske støtten fra våre lesere og seere, vil vi i de nærmeste ukene oppgradere studioet. Med deres hjelp vil sendeflaten utvides med flere programmer, vi vil få bedre teknisk kvalitet, større fleksibilitet og bedre regularitet. Følg med!

For å få vite litt mer om ‘nytale’ før sendingen starter, anbefaler vi lesning av denne:

Noen skritt nærmere nytalen og tanke­kontrollen i Orwells «1984»

Og av disse artiklene:

Kveldens Dagsorden premierer på YouTube og Rumble kl 22:00. Programmet går i reprise på våre Facebook-sider en time senere og som podkast på PodBean.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂