Det er sjelden vi benytter tysk i våre titler, men det tyske ordet for ‘forbudt’ gir mange assosiasjoner til en tid da det meste var forbudt. Ordet passer dessverre svært godt på utviklingen, i sær i USA, men den har også relevans til hva som skjer her i landet. Dagens sending vil sjokkere mange.

I det Hans Rustad og Geir Furuseth gikk inn i studio for å ta opp dagens sending, publiserte vi denne saken på nettet:

Facebook forbyr fri debatt om vaksiner

Dette er nyheter vi langt på vei har vent oss til, men i dagens sending viser Hans Rustad klipp fra USA som bør få flere enn hans medprogramleder til å miste munn og mæle. Samme dag som Demokratene innleder sin riksrettssak mot Donald Trump, preger Bidens ‘åpne-grensedørers-politikk’ amerikanske medier, som her fra Breitbart:

Samtidig viser foreløpige tall at utplasseringen av amerikanske styrker i Washington DC, så langt har kostet amerikanske skattebetalere (som det blir stadig færre av) en sum tilsvarende 4,1 milliarder kroner.

The Pentagon revealed Monday that the cost to American taxpayers of having thousands of National Guard members in the nation’s capital is an estimated $483 million.

That figure covers the National Guard troop presence from January 6, 2021, when federal authorities first requested them, through mid-March, when 5,000 National Guard members are slated to be in Washington, D.C. (Breitbart)

Referatforbud

Slike summer er ikke i spill når det gjelder lov og rett i hjemlige Norge, men Documents lesere kan ikke ha unngått å få med seg farsen som utspiller seg i voldtektssaken i Oslo tingrett.

Document tvunget til å trekke sak om gruppevoldtekt

I påvente av at Høyesterett skal avklare kjæremålet som en av forsvarerne til en av de tiltalte reiste, tok kollega Øyvind Thuestad seg litt fri fra rettsforhandlingene han pt uansett ikke får lov til å referere fra, for å snakke litt generelt med Hans Rustad om folks rettsfølelse.

Uten at vi skal argumentere for at gammel norsk rett slik den ble praktisert i vikingetiden har noe i norsk rettspleie av i dag å gjøre, ser det likevel ut til at vårt rettssystem har glemt en viktig ting ifra historiens vikinge-ting: rettslige tvister skulle løses på ting, i full offentlighet.

I påvente av Høyesteretts avgjørelse i denne prinsipielt viktige saken for norsk offentlighet og for folks rettsfølelse, vil vi på det sterkeste anbefale å se kveldens utgave av Dagsorden.

Les våre artikler og se sendingen som premierer på YouTube og Rumble kl 22. Programmet går i reprise på våre Facebook-sider en time senere og som podkast på PodBean.

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂