Norge er de gode samaritaners land. Vi gir. Asyl eller utviklingshjelp. Ja, hvis vi da ikke finner en Fredspris å gi bort. Etiopias leder Abiy Ahmed Ali, fikk Fredsprisen i 2019. Samme år mottok landet hans 698 millioner NOK i bistand. Nå anklages han av FN for massakrer, og  hundretusener er sendt på flukt. Skal vi ta imot dem også?

Abiy Ahmed Ali fikk Fredsprisen for å ha laget fred med nabolandet Eritrea. Nå er han partners-in-crime med sin tidligere fiende. Men Norge tier.

Etiopias fredsprisvinner og diktatoren i Eritrea sammen om krigsforbrytelser i Tigray

På en dag der Hans Rustad ikke kunne stille i studio, tok Geir Furuseth med Svein Moen, som også er medprogramleder for Documents nye søndagsprogram, Vårt naive Norge. Første sending ble sendt søndag 28. februar: Eritreas millionær i Norge.

Sammen kaster de to nytt lys over FNs anklager om krigsforbrytelser i Tigray-provinsen. Det er en krig Norge indirekte er med på å sponse, blant annet gjennom to-prosentskatten alle eritreere i Norge må betale til sitt opprinnelige hjemlands myndigheter.

Se våre daglige sendinger på YouTube og Rumble. Dagsorden har premiere kl. 21 seks dager i uken. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider,  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. Kveldens sending ser du her:

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.