Etiopias statsminister Abiy Ahmed vedgår at eritreiske styrker er i Tigray. Foto: Mulugeta Ayene / AP / NTB

Etiopias statsminister Abiy Ahmed bekrefter at soldater fra nabolandet Eritrea er i den konfliktherjede Tigray-regionen.

Begge de to landene har i tidligere avvist at eritreiske soldater er i Tigray.

– Men skaden som har blitt gjort mot folket vårt etter at det eritreiske militæret krysset grensen til Etiopia, er uakseptabel, sa Ahmed da han tirsdag talte i Etiopias nasjonalforsamling.

Han sa at han gjentatte ganger har tatt opp påståtte overgrep med regjeringen i Eritrea.

– Vi aksepterer det ikke fordi det er den eritreiske hæren, vi ville ikke akseptert det hvis det var våre soldater. Militæroperasjonen var rettet tydelig mot fiender, ikke mot folket. Vi har diskutert dette fire eller fem ganger med regjeringen i Eritrea, sa Ahmed.

Eritreas hær har tatt over skyttergraver som ble gravd i løpet av grensekrigen i 1998-2000, ifølge den etiopiske statsministeren.

Etiopiske regjeringsstyrker innledet i november i fjor en stor offensiv for å ta kontrollen over Tigray-regionen fra provinsmyndighetene som var dominert av Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF).

Tidligere i mars sa FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, at både etiopiske og eritreiske regjeringsstyrker kan ha begått krigsforbrytelser i Tigray. Myndighetene i begge landene har avvist anklager om krigsforbrytelser.

Les også:

Etiopias fredsprisvinner og diktatoren i Eritrea sammen om krigsforbrytelser i Tigray

Gå ikke glipp av Dagsorden! Vi er på YouTube og Rumble kl. 21 seks dager i uken. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. Ikke glem å få med deg vårt nye program «Vårt naive Norge». Søndagens utgave er nå sett av over 32000, og går viralt verden rundt. 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.