I tiden 2010–12 mottok en eritreisk mann bosatt i Norge 50 millioner kroner fra eritreiske myndigheter, uten at norske myndigheter løftet en finger! Det høres ut som en utrolig historie, men det blir verre! Se vårt nye program «Vårt naive Norge».

For noen uker siden fikk redaksjonen et tips fra Svein Moen. Det vil si: Det var ikke bare ett tips, det var mange. De fleste dreide seg om lurendreieri fra og med flyktninger og asylsøkere fra Afrikas Horn, nærmere bestemt Eritrea og Etiopia.

Lurendreieri fra folk som ønsker seg en trygg plass i naive Norge, er ikke noe ukjent fenomen. Men det som gjorde tipsene ekstra interessante, for ikke å si spektakulære, var for det første at de var godt researchet og underbygget. Dernest avdekket de holdninger, rot og ansvarsfraskrivelse fra norske myndigheters side i en slik grad at det er egnet til å vekke oppsikt.

Derfor har vi nå innledet et samarbeid med Svein Moen og hans selskap Shadow Company. I kveld får dere møte ham, i hans første opptreden på skjermen noen gang. Ta vel imot ham!

Alt om saken i kveldens sending kan dere lese på hans hjemmeside. Kveldens sak omtales her.

Tips til andre saker ønskes!

Fordi dette kan dreie seg om sensitive saker, har vi valgt å benytte en kryptert e-postadresse. De av dere som er engstelige for at tipsene kan komme på avveie, anbefaler vi å opprette en egen kryptert konto – dette kan gjøres gratis og helt ukomplisert på for eksempel Protonmail.

Uansett om dere har en slik konto eller ei, tips til dette programmet kan sendes til denne adressen: VNNDocument@protonmail.com

Gå ikke glipp av Dagsorden! Vi er på YouTube og Rumble kl. 21 seks dager i uken. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. I kveld kl. 21 har vi premiere på vårt nye søndagsprogram, «Vårt naive Norge», som dere kan se her:

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.