Pressens Faglige Utvalg (PFU) har i en uttalelse den 25. november 2021 konkludert med at Document har brutt god presseskikk på punktene 3.2 og 4.14 i Vær Varsom-plakaten (VVP) med offentliggjøringen av denne saken.

 

«Hatefulle ytringer er en trussel mot demokratiet vårt«, skrev politidirektør Benedicte Bjørnland nylig, I dagens sending viser vi at noen hatefulle ytringer ikke taes på alvor i Norge. Ytringer om folkemord og hevn har lenge gått klar av politiets innsats. I denne sendingen viser vi også at det er store hull og mangler i norsk utlendingsforvaltning.

Fjerde mars i år publiserte politidirektør Benedicte Bjørnland denne ytringen på NRKs nettsider:

I kronikken skriver Bjørnland: «Det norske demokratiet fremstår solid. Innbyggerne i Norge har stor grad av tillit til myndighetene, mer enn i andre land det kan være naturlig å sammenlikne seg med.»

Kronikken ble skrevet etter medprogramleder Svein Moen hadde levert denne anmeldelsen til norsk politi. Den ble levert i januar i år:

I februar ble den henlagt med en mildest talt merkelig begrunnelse:

 

Svein Moen ga seg ikke, og anket henleggelsen til Statsadvokaten i Øst politidistrikt.

Hvilket resultat den anken fikk, kan dere se i denne utgaven av Vårt naive Norge.

I programmet får dere også møte «Mikael», en eritreer som nesten fikk sjokk da han i en norsk småby traff på en kjent offiser fra det eritreiske regimet. Offiseren var viden kjent for sin brutale fremferd og sin grove, seksuelle utnyttelse av kvinnelige fanger. Nå lever offiseren som norsk statsborger, og i programmet viser vi hvordan han fortsatt pleier omgang med  og besøker regimet han hevder å ha flyktet fra.

Slik må «Mikael» og andre ekte opposisjonelle og flyktninger leve i frykt for regimet, i landet som skulle gi dem beskyttelse.

Gå ikke glipp av Vårt naive Norge og våre Dagsorden-sendinger! Vi er på YouTube og Rumble kl. 21 seks dager i uken. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.