Eritreiske myndigheter har feiret sitt eget regime sammen med eritreere som har “flyktet til Norge”. De står bak valuta-svindel, asyljuks, ulovlig innkreving av to-prosentskatt, oppfordring til folkemord og grov netthets. Det siste er at en representant for regimet, også med lovlig opphold i Norge, truer med å likvidere ekte opposisjonelle.

Sist søndag stilte Jon Engen Helgheim (FrP) hos oss i studio. Fredag informerte vi ham om enda en ny sak:

Denne uken truet en eritreer som sier han er medlem av det statsbærende partiet i Eritrea, det vil si diktator Esaias Afewerkis parti, PFDJ (Folkefronten for demokrati og rettferdighet) med å drepe en ekte opposisjonell eritreer, bosatt i Norge. Tidligere har han truet med å skjære halsen over på den opposisjonelle som ikke vil betale to-prosentskatt til diktaturet. Denne gangen truet han med å kjøre ham ned med bil, for at det skulle “se ut som en ulykke”.

Svein Moen, medprogramleder og eier av Shadow Company, sendte dagen etter inn en anmeldelse.

Nå lurer vi på hvor lenge norske myndigheter vil la denne farsen pågå!

Sendingen premierer på YouTube og Rumble kl 21, og den blir også tilgjengelig på våre Facebook-sider og som podkast på PodBean. Vil du heller se eller høre den i morgen tidlig eller om en uke, så er det selvsagt også mulig. 

 Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.