Sannheten er som vannet, den finner alltid en vei. Den kan være lang og tung, men i vår digitale tid har sannheten fått redskaper til å tvinge seg frem, uansett hvor mye mange ønsker at den ikke skal komme frem. I dagens sending diskuteres denne kampen om sannhet i vår tids viktigste spørsmål: pandemien. Det er kanskje derfor denne sendingen allerede har blitt sensurert.

Ved en skjebnens ironi var det altså vi som fikk smake Damoklessverdet først. Ca kl 20 fikk vi beskjed om at YouTube har avpublisert kveldens sending. Siden dette er andre gang vi angivelig bryter med den Google-eide kanalen, har vi også fått en ukes utestengning. Se nederst i saken for å finne ut hvordan du kan se sendingen «de store» ikke vil at du skal se.

Damokles var den lykkeligste av alle dødelige, forteller Store norske leksikon oss:

Damokles var en ung mann som stod høyt i gunst hos kong Dionysios av Syrakus. Da Damokles priste Dionysios som den lykkeligste av alle dødelige, satte Dionysios ham på sin egen plass og oppvartet ham fyrstelig. Damokles var først henrykt, men ble redselslagen da han så at det hang et sverd i et hestehår over hans hode, og bad seg fritatt for stillingen. (SNL)

I det som en gang var norsk dagligtale, men som av grunner vi ikke behøver å gå nærmere inn på i dag, ikke lenger er det, ble dette forstått som at et Damoklessverd betød en overhengende, truende fare.

Hans Rustad og Geir Furuseth diskuterer derfor i dag dette Damokles’ sverd som henger over oss alle. Covid-19 med alle dets tilliggende trusler: Nedstengninger, maskepåbud, død og evig pine, eksperimentelle vaksiner vi ikke kjenner konsekvensene av, vaksinepass, ut- og innreiseforbud og det ultimate nederlag for et moderne vestlig menneske: full sosial utstøtning og banning fra sosiale medier.

Dagens diskusjon tar utgangspunkt i denne saken, som inntil kl 02:50 natt til lørdag kun er tilgjengelig for våre trofaste abonnenter:

Maskene faller

Se kveldens sending og la det ikke bli den siste sendingen du ser. Vi bringer her nyheter og problemstillinger som burde vært på alle norske lepper, ikke minst på våre myndigheters, hver eneste dag. Men, som det heter i Kristin Floods forkortede gjendiktning av Dantes inferno:

En vakker dag han vandrer inn

i skogen, uten lykt.

Han finner ikke stien sin

og fylles av en frykt.

Kristin Flood intervjues i morgen lørdag 12. juni av Hans Rustad. Gå ikke glipp av den sendingen, heller!

Sendingen kommer på Rumble ca kl 22, og den blir også strømmet på våre Facebook-sider klokken 22. Den blir også tilgjengelig som podkast på PodBean. Vil du heller se eller høre den i morgen tidlig eller om en uke, så er det selvsagt også mulig, bare ikke på YouTube.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.